MEGATEP, Mevlana'yı andı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Mega Teknik Elemanlar Derneği(MEGATEP), Mevlana'yı anma programı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
MEGATEP, Mevlana'yı andı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Mega Teknik Elemanlar Derneği(MEGATEP), Mevlana'yı anma programı düzenledi.

Büyük Ereğli Anadolu otel de düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleştirilen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Süleyman Şah Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Okuyucu’nun konferansı ile devam etti. Okuyucu, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında, Hz. Mevlana’nın mesajlarını ve davasını anlattı. Okuyucu, şunları söyledi: "Mevlana’yı anmak ihya olmaktır. Bazı insanları anarak ihya ederiz, bazı insanları anarak ihya oluruz. Hz. Mevlana insanların gönüllerini yenileyen, gönül akordunun ustasıdır. O günümüzde insanların barış içinde yaşamasının manifestosunu yazmış bir zattır."

Konferansın ardından tasavvuf musikisi sanatçısı Mürşit Kavurmacı, Türk tasavvuf musikisi eserlerini seslendirdi. Programın son bölümünde Kavurmacı yönetiminde semazen gösterisi yapıldı. Program, ödül töreniyle son buldu.

Etkinliğin sunumunu Burç FM’de Bezm-i Cihan programının spikeri Saniye Öztürk tarafından gerçekleştirildi. Programa iş adamları, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan adayları ve vatandaşlar katıldı.
CİHAN

Yorumlar