Mefkûre Yolculuğu raflarda

Kırık Testi serisinin son kitabı Mefkûre Yolculuğu, raflarda yerini aldı. Fethullah Gülen Hocaefendi’ye ait kitap, Nil Yayınları’ndan çıktı.Kitap, 301 sayfada bireyin manevi yolculuğunda karşı karşıya kaldığı kara deliklere ve tuzaklara...

Google Haberlere Abone ol
Mefkûre Yolculuğu raflarda

Kırık Testi serisinin son kitabı Mefkûre Yolculuğu, raflarda yerini aldı. Fethullah Gülen Hocaefendi’ye ait kitap, Nil Yayınları’ndan çıktı.

Kitap, 301 sayfada bireyin manevi yolculuğunda karşı karşıya kaldığı kara deliklere ve tuzaklara işaret ediyor. Hocaefendi’nin ifadesiyle mefkûreden yoksun ruhları pörsüten ve atalete sevk eden sebeplere karşı uyarılarda bulunuyor.

Mefkûre, bireyin dünya yolculuğu sırasında irade ve şuurunun hakkını vererek yürüyebileceği bir gaye anlamına geliyor.

Kavram, bireyler kadar toplumlar için de önemli. Osmanlı’nın tarih sahnesinde var oluşu ve mefkûresinin bulunması ile ilgili.

Fethullah Gülen Hocaefendi, Mefkûre Yolculuğu’nda dünyanın her bir yanına yayılan eğitim gönüllülerinden de söz ediyor.

Kitap, bireylerin bocaladığı bir dönemde ümidin sesi soluğu olanların beslendiği menba ve o menbanın ortaya koyduğu idealleri anlatıyor. Çünkü Hocaefendi’ye göre Asya bozkırlarından kalkıp Anadolu’ya yürüyen ve bu yürüyüşten koskoca bir Cihan Devleti çıkaran Osmanlı yolculuğunun ardında da aynı dinamikler vardı. Ve sonrasında Milli Mücadele dönemi… Bu dönemin kahramanları da, aynı yolda, aynı idealler uğruna nefes alıp vermişti.

Kitap, Kırık Testi serisinin diğer 12 kitabı gibi soru ve cevaplardan teşekkül ediyor. Kimseyi hedef almayan ama bir o kadar da her birimizle ve yaşadıklarımızla ilgili soruları ve o sorulara verilen cevapları bir araya getiriyor. CİHAN

Yorumlar