Meclis Araştırma Komisyonu, Soma'ya giden tahlisiye ekiplerini dinledi

Soma'daki maden faciasının ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri, TTK İşgüvenliği İş Sağlığı Daire Başkanlığı’nda incelemelerde bulundu. Daire Başkanı Mesut Öztürk’ten iş güvenliği cihazları hakkında bilgi alan...

Google Haberlere Abone ol
Meclis Araştırma Komisyonu, Soma'ya giden tahlisiye ekiplerini dinledi

Soma'daki maden faciasının ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri, TTK İşgüvenliği İş Sağlığı Daire Başkanlığı’nda incelemelerde bulundu.

Daire Başkanı Mesut Öztürk’ten iş güvenliği cihazları hakkında bilgi alan heyet, Soma faciasında kurtarma çalışmalarına katılan tahlisiye ekipleriyle bir araya geldi. Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri, kurtarma faaliyetine katılan tahlisiye ekiplerinin görüşlerini aldı. Heyet ilk olarak ekip başı TTK İş Güvenliği Denetim Şube Müdürü Ahmet Sarıalioğlu’nu dinledi. Sarıalioğlu ise Soma’ya ulaştıklarında kurtarma çalışmalarında karmaşa ortamının hakim olduğunu, bu nedenle büyük sıkıntı yaşadıklarını anlattı. Daha sonra güvenlik birimi oluşturmalarının ardından ocağa girerek yaralı ve cenaze tahliyelerini sağladıklarını ifade etti.

Bu arada Kozlu’da yerin eksi 425 koduna inerek işçilerin çalışma şartlarını gören komisyon üyeleri, ocakta işçilerle yemek yedi.

CİHAN

Yorumlar