MEB Yasa Tasarısı protesto edildi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen, ‘Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yasa Tasarısı’nı İstanbul Valiliği önünde yaptığı eylemle protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
MEB Yasa Tasarısı protesto edildi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen, ‘Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yasa Tasarısı’nı İstanbul Valiliği önünde yaptığı eylemle protesto etti. Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan Erdoğan’a seslenerek, “İktidar olabilirsiniz. Hatta 550 milletvekiliyle iktidar olabilirsiniz. Ama başbakan olmanız dahi size insanların kazanılmış haklarını gasp etme hakkını vermiyor.” dedi.

MEB Yasa Tasarısı’nı protesto etmek isteyen Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyeleri saat 13.00’da İstanbul Valiliği önünde toplandı. ‘MEB’in işgaline hayır’, ‘Öğretmenler sözlü sınavıyla atanamaz’, ‘Baskı devleti değil hukuk devleti istiyoruz’, ‘Hak, hukuk, adalet, lütuf değil Allah’ın emridir’, ‘Müdürleri de sıfırlayacak mısın’, ‘Tasarı ile yandaşa gün doğdu’, ‘Yargı hükümetin emrine verilemez’, ‘Hırsız vaar, haklarımızı çalıyorlar’ ve ‘Adalet istiyoruz’ yazılı dövizler taşıyan sendika üyeleri, ‘Hükümet istifa’, ‘Hırsız vaar’, ‘Adınızda adalet, icraatta yok’, ‘Hükümet şaşırdı sabrımızı taşırdı’, ‘Yalaka, yandaş olmayacağız’, ‘Hükümet yasanı al başına çal’, ‘Her yer rüşvet her yer yolsuzluk’, şeklinde slogan attı.

Sendika üyeleri adına Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk basın açıklaması yaptı. Hükümetin hukuk devleti ilkesini ayaklan altına aldığını savunan Koncuk, AK Parti iktidarının kendine teslim olmayanları dışlayarak kendi devletini kurmaya çalıştığını iddia etti. Paralel devlet palavralarıyla 5 bin polisin görevden uzaklaştırıldığını hatırlatan Koncuk, binlerce yargı görevlisinin de unvanlarından ve görevlerinden edildiğini söyledi. Sıranın Milli Eğitim Bakanlığı’na geldiğini belitten Koncuk, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez teşkilatındaki tüm yöneticileri görevinden alıyorlar. 73 bin okul müdürünü, müdür başyardımcısını, müdür yardımcısını görevden almak için kanun tasarısı hazırladılar ve bütün karşı çıkmamıza rağmen, açıklamamıza, diyalog kurmamıza rağmen inatla bugün bu kanun tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na getirerek kanunlaştırmak istiyorlar.” diye konuştu.

‘DÜNYADA İTİBARINIZ KALMAZ’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Koncuk, “İktidar olabilirsiniz. Hatta 550 milletvekiliyle iktidar olabilirsiniz. Ama Başbakan olmanız dahi size insanların kazanılmış haklarını gasp etme hakkını vermiyor. Siz demokratik bir ülkenin başbakanı mısınız, diktatörlükle yönetilen bir ülkenin kralı mısınız önce bunu söyleyin.” şeklinde konuştu. Eleştirilerini sürdüren Koncuk, “Türk milletine, evlatlarımıza, çocuklarımıza hizmet etmekten başka hiçbir kaygısı olmayan öğretmenleri sözlü sınavla öğretmenlik mesleğine kadrolu olarak geçirmek istiyorlar. Şunu demek istiyorlar; ‘Ben istediğim adamı öğretmen yaparım. Benim istemediğim, benim desteklemediğim, tasdik etmediğim hiç kimse bu ülkede ne öğretmen olabilir, ne okul müdürü olabilir, ne müdür yardımcısı olabilir. İsterse bilgili olsun, isterse kabiliyetli olsun, ahlaklı olsun. Benim için hiçbir anlamı yok. Benim için bir tek şart var’ demek istiyor. O şart da; AKP iktidarına hizmet etmek, onlar için, onların iktidarı için bir tehdit, bir tehlike oluşturmamış olmak, ya da oluşturmayacak olmak.” ifadelerini kullandı.

Kopenhag Kriterleri’ni hatırlatan Koncuk, “Attığınız imzanın arkasında durmazsanız, bir olgun devlet gibi demokrat gelişmiş bir devlet gibi davranmazsanız dünyada itibarınız kalmaz. Dünyada gelişmiş hiçbir ülke size saygı duymaz. Sizi tabiri caizse adam yerine koymaz.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri valilik önünden ayrıldı. Sendika üyelerinin de yarın iş bırakma eylemi yapacağı, Aksaray’da toplanarak Beyazıt’a yürüyecekleri bildirildi. Açıklama sırasında çevik kuvvet polisleri de valilik önünde önlem aldı.





CİHAN

Yorumlar