MEB müfettişleri cumartesi günü kız yurdu bastı

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı müfettişler, haftasonu olmasına rağmen üniversiteli kız öğrencilerin barındığı yurtları bastı.

Google Haberlere Abone ol
MEB müfettişleri cumartesi günü kız yurdu bastı

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı müfettişler, haftasonu olmasına rağmen üniversiteli kız öğrencilerin barındığı yurtları bastı. Müfettişler, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gönderilen 'Özel dershaneler, özel öğrenci yurtları ve özel okullar' genelgesi doğrultusunda yurtları denetlediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 3 Mart 2014 tarihinde valiliklere gönderilen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın ismi yazılı olan ancak imzası bulunmayan 49674794/405.05/1009792 nolu genelge doğrultusunda teftişe çıkan Konya Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri, Konya'da faaliyet gösteren üniversite öğrenci yurtlarını bastı. MEB müfettişleri, üniversiteli genç kız öğrencilerin yurduna, genç kızların kişisel ihtiyaçlarını gördüğü bir günde, pijamalı, eşofmanlı olmalarına aldırmadan girdi. Yurt yöneticilerinden yurdun izin belgelerini, yurtta kalan öğrencilerin bilgilerini isteyen müfettişler, öğrencileri de teker teker bir odaya çağırıp Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gönderilen 5 soruluk formu doldurttu. Cumartesi günü olmasına rağmen Konya'daki üniversitelerde okuyan kız öğrencilerin kaldığı yurtlara paldır kültür baskın yapan müfettişler, sorguya aldıkları öğrencilerin TC no'suna varıncaya kadar kişisel bilgilerini, anne ve babalarının isimlerini, ne iş yaptıklarını ve iletişim bilgilerini aldı.

'Üniversiteli genç kızların barındığı bir yurdu cumartesi günü denetlemenin ne gereği var? Haftaiçi denetim yapılamıyor mu?' sorusuna "Konya çok büyük bir il ve burada çok sayıda özel eğitim kurumu ve özel öğrenci yurdu var. Denetimlerin raporlarını 24 Mart tarihine kadar Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etmek zorundayız. Teftiş Kurulu bu yüzden hafta sonu da teftiş yapma kararı aldı." şeklinde cevapladı. Teftişin Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda yapıldığını ifade eden müfettişler, yaptıkları işin rutin bir işlem olduğunu savundu.

Müfettişlerin yurttan ayrılmasından sonra görüştüğümüz öğrenciler, müfettişlerin yurda gelişiyle birlikte büyük bir şok yaşadıklarını söyledi. Müfettişlerin gitmesinden sonra bile heyecandan titreyen üniversite öğrencisi genç kızlar, müfettişlerin kendilerine verdiği formlardaki soruların saçma olduğunu, asıl fişlemenin kişisel bilgilerinin ve aile fertlerine ilişkin bilgilerin alınması olduğunu kaydetti. Yurt yöneticileri de hiç beklemedikleri bir anda karşılarında müfettişleri gördüklerini söyledi. Öğrencilerin hafta sonu olması dolayısıyla günü yurtta pijamalı, eşofmanlı ev kıyafetiyle geçirdiklerini belirten yurt yöneticileri, iki erkek müfettişin kız öğrenci yurdunu aniden basmasının çok kaba, insanlığa sığmayan bir davranış olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin hafta sonu olmasına aldırmadan üniversiteli kız öğrencilerin barındığı yurtları bastığından habersiz olan Konya Valisi Muammer Erol, durumdan haberdar olunca hemen müdahale ederek Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy'a kız öğrencilerin barındığı yurtların hafta içinde ve yanlarında bir bayan müfettiş olduğu halde teftiş edilmesi talimatı verdi. CİHAN

Yorumlar