MEB müfettişleri Amasya’da da öğrencileri sorguladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yazılı emri doğrultusunda müfettişlerin, özel okul, yurt ve dershanelerdeki öğrencileri sorgulamaları Amasya’da tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol
MEB müfettişleri Amasya’da da öğrencileri sorguladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yazılı emri doğrultusunda müfettişlerin, özel okul, yurt ve dershanelerdeki öğrencileri sorgulamaları Amasya’da tepki çekti.

Okul ve dershaneler giden müfettişler sınıflardan seçtikleri öğrencilerin önlerine “yazılı ifade” tutanağı koyarak doldurmalarını istedi.

Uygulamanın çok sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi ise, dershane ve özel okul ve yurtlarda yapılan uygulamanın tamamen siyasi olduğunu belirtti. Terzi, “Son günlerde dershane ve özel okullarda öğrenim gören çocuklara gençlere yönelik adeta totaliter rejimlerdekine benzer sorular sorularak çocuk ve gençlerimiz üzerinde telafisi mümkün olmayan psikolojik yaralar açacak uygulamalar yapıldığını üzüntüyle öğrendik.
Zaten Sınav telaşı içindeki öğrencilerimizin muhatap kaldığı bu tip uygulamaların genç beyinlerde oluşturacağı korku ve gelecek endişesi toplumuzda büyük travmalara, kamplaşmalara ve kaos ortamına sebep olacaktır. Yapılan uygulamalar darbe dönemlerine ait uygulamaların benzeridir, demokratik hiçbir ülkede görülmemektedir. Milli Eğitimin Temel amaçlarına ve Hukuka aykırı bu uygulamaları yapanlar hakkında Cumhuriyet savcılarımızın derhal soruşturma başlatmaları gerekmektedir. Çocukları ikna odalarına alınarak bir suçlu gibi ifadeleri alınan velilerimiz de savcılıklara suç duyurusunda bulunmalı, mutlaka psikologa götürmelidirler.” diye konuştu.

Birçok ilde olduğu gibi Amasya’da da öğrencilere şu sorular soruldu:
1-Siyası propaganda yaparak sizi yönlendirmeye çalışıyorlar mı?
2-Devlet büyüklerine yönelik olarak iftira, kin ve nefret uyandırıcı ifadeler kullanıyorlar mı? Kullanıyorsa kimler kullanıyor isim belirtiniz, kimler ne tür ifadelerde bulunuyorlar?
3-Siyasi propaganda yapılıyor ise; buna tepki gösteren farklı siyasal tercihleri bulunan öğrencilerden dershaneden uzaklaştırılan öğrenci oldu mu? Olduysa uzaklaştırılan öğrencilerin isimlerini yazınız. CİHAN

Yorumlar