Mazot ve gübre desteklemelerinde son başvuru tarihi 30 Mayıs

Mazot gübre ve toprak analizi destekleme başvurularında son tarihin 30 Mayıs olduğu bildirildi. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptırmayan çiftçilerin mazot ve gübre desteklerinden yararlanamayacağı ifade edildi. Manavgat Ziraat Odası(MZO)...

Google Haberlere Abone ol
Mazot ve gübre desteklemelerinde son başvuru tarihi 30 Mayıs

Mazot gübre ve toprak analizi destekleme başvurularında son tarihin 30 Mayıs olduğu bildirildi. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptırmayan çiftçilerin mazot ve gübre desteklerinden yararlanamayacağı ifade edildi.

Manavgat Ziraat Odası(MZO) Başkanı Rasim Metin, oda binasında 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde yaptığı açıklamada, mazot ve gübre destekleme başvurularında son günün 30 Mayıs olduğunu söyledi.

27.02.2014 tarih ve 28926 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2014/5 sayılı tebliğ ile; 2013 yılı mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemeleri ile ilgili başvuru süresi 21 Mart 2014 günü mesai bitimine kadar uzatıldığını hatırlatan Metin, bir daha uzatmanın olacağını tahmin etmediğini kaydetti.

Metin, ÇKS kayıt güncellemesi yapmayan çiftçilerin aynı zamanda Tarım Sigortası'ndan (TARSİM) yararlanamayacaklarını ifade etti.

Öteyandan, yüzde 50 hibeli Kırsal Kalkınma Programı başvurularından başladığını belirten Metin, 41 dalda desteklemenin olduğunu 10 Mayıs'ta başlayan başvuruların 9 Haziran'da sona ereceğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar