Mazlumder: Uludere katilleri adalet önünde hesap versin

Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, Uludere katillerinin adalet önünde hesap vermesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Mazlumder: Uludere katilleri adalet önünde hesap versin

Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, Uludere katillerinin adalet önünde hesap vermesini istedi. Taş, “28 Aralık 2011 tarihinde akşam Şırnak ili Uludere ilçesinin Gülyazı (Roboski) Köyünün Irak sınırındaki bölgede sınır birliğinin de bilgisi dahilinde Irak’a geçip tekrar dönüşe geçen köylüler üzerine Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının bomba yağdırması sonucu büyük bir katliam yaşanmış, çoğunluğu gençlerden oluşan 34 Türkiye vatandaşı feci şekilde can vermişti.” dedi.

Ahmet Taş, tarihe Uludere faciası olarak geçen bu katliamı kimlerin yaptığı, kimin emir verdiği ve niçin yaptığının bugüne kadar aydınlatılamadığını ve faili meçhul katliamlar listesine girdiğini söyledi. Taş, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Mazlumder, acıları hala taze olan 2011 yılı 28 Aralık ayında yaşanan Roboski faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerken, bu acı olayın faili meçhuller listesinde kalmaması, kırılan ve incinen gönüllerin rahatlatılması için hükümeti ve ilgili kurumları katliam faillerini yakalayarak adalet önüne çıkarmaya davet eder.”

'İSRAİL DÖKME KURŞUN’UN HESABINI VERMELİ'

Ahmet Taş, kurulduğu günden bugüne yaptığı katliamlar ve insanlık dışı muamelelerle Filistinlilere kan kusturup gözyaşı döktüren İsrail’in 27 Aralık 2008’de Gazze’ye yönelik saldırılarını hatırlatarak, “22 gün devam eden 1500 masum Filistinlinin ölümüne 5 bininin de yaralanmasına sebep olan Dökme Kurşun saldırısının üzerinden 5 yıl geçti. Ama İsrail bugüne kadar yaptığı katliamların hesabını vermediği gibi bu saldırının da hesabını vermedi. Filistin’deki yeni saldırılar da devam ediyor. Dünyanın insanlıktan ve adaletten nasiplenmemiş kendileri de işgal ettikleri ülkelerde birer katliam sanığı olan başta ABD ve Rusya ile diğer dünya müstekbirleri de İsrail’in katliamlarına göz yummaya devam ediyorlar.” dedi.

İSRAİL KATLİAMLARINI SÜRDÜRÜYOR DÜNYA SESSİZ

Mazlumder olarak İsrail’in yaptığı katliamda hayatını kaybedenleri rahmetle andıklarını söyleyen Taş, “Şuan Filistin’de hala devam eden İsrail işgal ve katliamlarının sona erdirilmesi, yeni katliamlar ve insanlık dışı muamelelerin yaşanmaması için İslam dünyasını ve vicdanı olan tüm uluslar arası kurumları göreve davet ediyoruz.” İfadelirine yer verdi. CİHAN

Yorumlar