MAZLUMDER İstanbul Başkanı: Soma’ya saha çalışması yapmaya gidiyoruz

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) İstanbul Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, uzman bir ekip ile yola çıkarak Soma’ya saha çalışması yapmaya gideceklerini söyledi. Sarıyaşar, “Bursa ve İzmir’den katılacak uzman...

Google Haberlere Abone ol
MAZLUMDER İstanbul Başkanı: Soma’ya saha çalışması yapmaya gidiyoruz

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) İstanbul Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, uzman bir ekip ile yola çıkarak Soma’ya saha çalışması yapmaya gideceklerini söyledi. Sarıyaşar, “Bursa ve İzmir’den katılacak uzman arkadaşlarımızla 40 kişilik bir kadro ile Soma’da saha çalışmaları yapmaya gidiyoruz.”dedi.

Fatih Saraçhane Parkı'nda Filistin'e Geri Dönüş Platformu ve birçok sivil toplum kuruluşu Manisa’nın Soma ilçesinde madende hayatını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze töreninin ardından basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında konuşan MAZLUMDER İstanbul Başkanı Sarıyaşar, “ Somadan acı haberleri alamaya devam etmekteyiz. Bu acının müsebbibi daha fazla kar hırsıyla, uzun mesailerde insanları çalıştıran, gerekli güvenlik ve sağlık önlemleri almayan sermaye ile denetimleri yerine getirmeyen devlet görevlilerinin insan hayatını hiçe saymasıdır. Bu acıyı tekrar yaşamamak için devlet ve kurumlar nezdinde gerekenler ve bir dakika dahi geçirmeden, acil eylem planı ile işler haline getirilmelidir. Derhal Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere kapsamlı bir dönüşüm eylem planının uygulamaya konulması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Madenlerde güvenlik ve sağlık sözleşmesinin acilen imzalanması gerektiğini vurgulayan Sarıyaşar, “MAZLUMDER olarak yaşadığımız bu büyük acıyı ‘işçilerin yaşadığı kaderi’ bu diyerek kabul etmemiz mümkün değildir. Tarihimizde görülen en büyük maden kazası sonucu yaşadığımız büyük acının tekrar etmemesi için uluslararası çalışma örgütünün işverenlerin kazaları önlemek için her türlü önlemi alma, risk kaynağını bertaraf etme ve güvenlik çalışma sistemleri tasarlama gibi maddelerle yükümlü tutulan ‘Madenlerde güvenlik ve sağlık özleşmesi’ ‘nin acilen imzalanmasını talep ediyoruz. Bugün sahalarında uzman ihlalleri izleme tespit ve raporlama ekibimiz ile İstanbul’dan çıkıyoruz. Bursa ve İzmir’den katılacak uzman arkadaşlarımızla 40 kişilik bir kadro ile Soma’da saha çalışmaları yapmaya gidiyoruz.” diye konuştu.

Basın açılmasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar