Mazlumder: Eğitim sorunu dershaneler değil, Tevhid-i Tedrisat Kanunu'dur

Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, “Türkiye’de eğitim sorunu dershaneler değil, 4+4+4, 12 yıllık temel eğitim değil, aslında Tevhid-i Tedrisat Kanunu’dur.

Google Haberlere Abone ol
Mazlumder: Eğitim sorunu dershaneler değil, Tevhid-i Tedrisat Kanunu'dur

Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, “Türkiye’de eğitim sorunu dershaneler değil, 4+4+4, 12 yıllık temel eğitim değil, aslında Tevhid-i Tedrisat Kanunu’dur.” dedi.

Mazlumder, ‘Tevhid-i Tedrisat Kaldırılsın’ kampanyasını Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaptığı eylemle başlattı. Mazlumder Genel Başkanı Ünsal, eğitim-öğretim sorunlarıyla ilgili görüşlerin açıklandığı bu günlerde, Mazlumder olarak Türkiye’de eğitim ve öğretimin asıl sorununun 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanunu olduğunu tespit ettiklerini aktardı. Bununla ilgili bir kampanya başlattıklarını söyleyen Ünsal, bu kampanyanın bugüne gelmiş olmasının tesadüften ibaret olduğunun altını çizdi.

Söz konusu kanunun devrim kanunlarından olduğu için Anayasal korumaya sahip bir kanun olduğunu belirten Ünsal, Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun 1923’te kurulan Cumhuriyetin, yeni devletin, yeni toplumun ve yeni insanın nasıl olduğuna dair aslında bir üretim mekanizması olduğunu savundu.

Ünsal şöyle devam etti: “Öğretimin tekleştirilmesini değil, çeşitlendirilmesini, tek elde toplanmasını değil, çeşitli elde toplumun kendi ihtiyaçları doğrultusunda öğretimin çeşitlendirilmesini talep ediyoruz. Nasıl YÖK’e karşıysak, nasıl YÖK’ün devlet eliyle 82 Anayasası’nda tekleştirilmesine karşıysak, 1924’te ilk ve ortaöğretimin de devlet tarafından tekleştirilmesine aynı mantık çerçevesinde karşı çıkıyoruz. Türkiye’de eğitim sorunu dershaneler değil, 4 değil, 12 yıllık temel eğitim değil aslında, Tevhid-i Tedrisat Kanu'nu olduğunu buradan açıklıyoruz.”

Eylem sırasında grup üyeleri, ‘Öğretimde birlik değil, tektipçilik kanunu; Tevhid-i Tedrisat kaldırılsın’, ‘Eğitime özgürlük için Tevhid-i değil, Tefrik-i Tedrisat’ dövizleri taşıdı. Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar