Mazlumder: 28 Şubat bitmedi hâlâ sürüyor

Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, 28 Şubat sürecinin bitmediğini dile getirerek, Balyoz davasında hüküm giyen Korgeneral Korcan Polatsu'nun emriyle gerçekleştirilen Noel Baba operasyonunda tutuklanan 33 mağdur hakkında açılan bir davanın Yargıt.

Google Haberlere Abone ol
Mazlumder: 28 Şubat bitmedi hâlâ sürüyor

Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, 28 Şubat sürecinin bitmediğini dile getirerek, Balyoz davasında hüküm giyen Korgeneral Korcan Polatsu'nun emriyle gerçekleştirilen Noel Baba operasyonunda tutuklanan 33 mağdur hakkında açılan bir davanın Yargıtay tarafından onandığını belirtti.

Ahmet Taş, yaptığı yazılı açıklamada, “Bugüne kadar defalarca yaptıkları basın açıklaması ve eylemlerde uzun süredir Cezaevi Söyleşileri başlığında devam ettirdiğimiz programlarda ifade ettiğimiz gibi 28 Şubat’ın bitmediği ve görünmez mağdurlar açısından bir zulüm mekanizması olarak devam ettiği gerçeği maalesef yine doğrulanmıştır. Bandırma Cezaevi'ne yönelik, tam da Müslümanlarla dalga geçercesine, Noel Baba olarak isimlendirilen F tiplerine geçiş operasyonu sırasında yaşananlara ilişkin isyan çıkarma, yangın çıkarma vb. suçlamalarla 33 kişi hakkında açılan davada verilen hukuksuz cezalar Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanmıştır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının bile usul ve esasa ilişkin bir takım nedenlerle bozma talep ettiği dosyanın alelacele ve bu yoğun gündem içerisinde onanması açık bir hukuksuzluktur. Balyoz davasında hüküm giyen Korgeneral Korcan Polatsu'nun emriyle gerçekleştirilen Noel Baba operasyonunun gerçek mağdurları yargılanan masum insanlar iken, ceza yine bu masumlara kesilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Taş, Mazlumder Ankara Şubesi yöneticisi Tayyar Tercan, Halil Kantarcı ve 14 yaşındayken tutuklanıp idamla yargılanan ve 10 yıl cezaevinde tutulan Yakup Köse’nin de yargılanarak ceza aldığı bu davanın tam da hukuk sistemindeki ve siyasi sistemdeki çarpıklıkların gün yüzüne çıktığı bugünlerde olduğunu belirterek, “Üstelik 28 Şubat paşaları yargılanırken bizi tekrar yaşadığımız gerçeklikle yüz yüze getirmiştir. Mazlumder olarak, söz konusu hukuksuzluğu kınadığımızı belirtirken, tekrar ifade ederiz ki; 28 Şubat bitmedi, halen sürüyor. 28 Şubat’ın bitmesi demek, öncelikle halen devam ettiği anlaşılan 28 Şubat siyasi yargılamalarının yok addedilerek tutsakların serbest bırakılması ve zararlarının tazmini demektir.” dedi. CİHAN

Yorumlar