Mayına basana vatandaşın bacağı koptu

Hakkâri Şemdinli-Derecik beldesi Balkaya Dağı bölgesinde, ot toplamaya giden bir vatandaşın mayına basması sonucu sağ bacağı diz altından koptu.

Google Haberlere Abone ol
Mayına basana vatandaşın bacağı koptu

Hakkâri Şemdinli-Derecik beldesi Balkaya Dağı bölgesinde, ot toplamaya giden bir vatandaşın mayına basması sonucu sağ bacağı diz altından koptu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan, dün (26 Nisan) saat 15.25’te yaşanan olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, yaralı vatandaşın, geçici köy korucuları tarafından Kara Kuvvetleri 34. Hudut Tugay Komutanlığı'na getirildiği, buradan S-70 helikopteri ile Yüksekova Devlet Hastanesi'ne nakledildiği bildirildi.

ELAZIĞ VE SİİRT'TE EL YAPIMI PATLAYICI BULUNDU

Aynı gün saat 12.00 sıralarında Elazığ İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Arıcak-Üçocak köyü Ziyaret Tepe bölgesinde yol üzerinde icra edilen Mayın/EYP aramasında, patika üzerinde taşlar arasına gizlenmiş, bir adet EYP düzeneği bulundu. Düzenek, İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Unsuru tarafından muhafaza altına alındı.

Yine 26 Nisan günü 05.50-09.30 saatleri arasında Kara Kuvvetleri 3. Komando Tugay Komutanlığı Siirt Doğan Üs Bölgesi'ndeki personelin değişimi için icra edilecek kara yolu intikalinin emniyeti maksadıyla görevlendirilen unsurlar tarafından yapılan kontrolde; Pervari ilçesi Düğüncüler köyü Doğan Üs Bölgesi yolunun 20. kilometresinde kara yoluna yaklaşık 40 metre mesafede, açıkta kablo görüldü. Kablo ucunun çıkarılarak takip edilmesi sonucunda, kara yolu üzerinde bir adet kablo ile uzaktan komutalı tuzaklanmış 12 kiloluk mutfak tüpü ve yanında pet şişe içerisinde 500 gramlık TNT kalıbı ile yapılmış bir EYP tespit edildi. Çevrede yapılan detaylı arama sonucu, saat 09.30 sularında birinci noktaya 200 metre mesafede, önceden mevzi olarak kullanılmış bir bölgede, kayaların arasında gizlenmiş toprağa gömülü vaziyette, bir adet basma düzenekli 2 kiloluk piknik tüpü ile yapılmış ikinci bir EYP tespit edildi.

Pervari cumhuriyet savcısının talimatıyla saat 14.30'da, Siirt İl Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekiplerince incelenmeyi müteakip, patlayıcı, imha unsuru tarafından yerinde imha edildi.
CİHAN

Yorumlar