Mavi Marmara saldırısında yaşamını yitiren Furkan Doğan'a ziyaretçi akını

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan(18), saldırının yıldönümünde Kayseri’nin Talas ilçesinde mezarı başında dualarla...

Google Haberlere Abone ol
Mavi Marmara saldırısında yaşamını yitiren Furkan Doğan'a ziyaretçi akını

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan(18), saldırının yıldönümünde Kayseri’nin Talas ilçesinde mezarı başında dualarla anılıyor.

Talas'ın Reşadiye Mahallesi'nde yer alan Şehit Furkan Doğan Mezarlığı ziyaretçi akınına uğruyor. Saldırının yıldönümünde Furkan Doğan'ın mezarına, İHH gönüllüleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Mavi Marmara'da yaşamını yitirenlerin en genç üyesi olan Doğan’ın mezarının başında Türk ve Filistin bayrakları bulunuyor. Yine Talas Belediyesi tarafından mezarın başına yaptırılan kültürevinde ziyarete gelenlere Doğan'ın yaşamı hakkında bilgi veriliyor.

Öte yandan Furkan Doğan'ın ismi Kayseri'de bir çok yapıda yaşatılmaya çalışıyor. Şu anda Doğan ismine yaptırılan çok amaçlı bir salon ve öğrenci yurdu bulunuyor.

YAKIN MESAFEDEN VURULDU

20 Ekim 1991'de New York'ta yaşama gözlerini açan Furkan Doğan daha sonra ailesiyle beraber Kayseri'ye yerleşti. Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi son sınıf öğrencisi iken Mayıs 2010'da İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü olarak İsrail ablukası altındaki Gazze'ye insani yardım götüren Gazze filosunda yer alan Doğan, İsrail askerlerinin filoya saldırısında hayatını kaybetti. Adli Tıp raporuna göre Furkan Doğan, 45 cm'den daha kısa bir mesafeden yüzünden, kafasının arkasından, iki kez bacağından ve bir kez de sırtından olmak üzere toplam 5 kez vuruldu. CİHAN

Yorumlar