Mavi Kapaklar Umut Oldu

Melikgazi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Plastikçiler Derneği ile bedensel engelli bir çocuğu daha akülü araçla sevindirdi.

Google Haberlere Abone ol
Mavi Kapaklar Umut Oldu

İsimlerini kışın kar ve buzlu suda yaptıkları banyo ile duyuran Herkes İçin Spor Federasyonu'na bağlı Erciyes Kar Kaplanları, Melikgazi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Plastikçiler Derneği ile bedensel engelli bir çocuğu daha akülü araçla sevindirdi.

Herkes İçin Spor Federasyonuna bağlı Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü üyeleri, Melikgazi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ve Kayseri Plastikçiler Odası’nın ‘kapakları toplayalım, engelleri kaldıralım’ kampanyasına devam etti. Daha önce bir engelliyi mavi kapaklarla engelli aracı, bir başka öğrenciyi de akülü engelli aracı ile sevindiren kaplanlar, spor yaptıkları dağ ve tepelerde, piknik yapılan bölgelerde çevre temizliği yaparak yine plastik kapakları topladı.

Erciyes Kar Kaplanları, topladıkları mavi kapakları Plastik Sanayiciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Kayseri Plastikçiler Derneği Başkanı Yusuf Özkan’a teslim ederek, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen’in de desteği ile yeni bir engelli akülü araba aldı. Bu araba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen, Şube Müdürü Ali Çoşkun ve Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri Temsilcisi Davut Güleç tarafından Belsin Çok Programlı Lisesi'nde eğitim gören bedensel engelli bir öğrenciye, Okul Müdürü Ahmet Uçar, Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Erciyes aracılığıyla teslim etti. Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, her şeyin devletten beklenmemesini, artık okul aile birliklerinde görev alanlarında kağıt üzerinde değil, ellerini taşın altına sokacak, okullarda sosyal yaşamı canlandıracak kişilerden oluşmasını istedi, Erciyes Kar Kaplanları'nı tebrik etti.

Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Davut Güleç, doğada bilinçli spor yaparken hem temizlik yaptıklarını, kapak topladıklarını, hem de yeşillendirme çalışmalarına katıldıklarını belirterek, herkesin doğduğu ve doyduğu topraklara borcu olduğunu, atıkların geri dönüşüme katkısı ile milli servetin zenginleştiğini açıkladı. Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı ile yardımcısı Osman Doğan da yapılan bu üçüncü manevi yardımla çok duygulandıklarını, bu tür kampanyalara tam destek vermeye devam edeceklerini tekrarladı.

Plastik Sanayiciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Kayseri Plastikçiler Derneği Başkanı Yusuf Özkan, ‘kapakları toplayalım, engelleri kaldıralım’ kampanyası ile bugüne kadar 50 ton kapak toplayarak kucaklarda taşınan 300 engelliyi arabaya kavuşturduklarını belirtti. Bunlardan 30’unun Afganistan’daki savaş mağduru engellilere gönderdiklerine de dikkat çeken Özkan, mavi kapakları fidana, kitaba da dönüştürdüklerini açıkladı. Özkan, “Doğa plastikleri 100 yılda eritiyor. Üstelik bu plastiklerin hammaddesi ithal ediliyor. Ama böyle toplanan plastikler geri dönüşüme kavuşuyor ve milli servet zarar görmüyor. Tüm toplum bu konuda bilinçlenmeli, mili servete katkıda bulunmalı.” dedi.

Yorumlar