MATSO, portakal tanıtımı için 2 ton portakal suyu ikram edecek

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), ürün markalaşmasında susamdan sonra Manavgat portakalını tanıyacağını bildirdi. MATSO, 'Bizim tadımız başka' sloganıyla Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda 2 ton sıkılmış portakal suyu ikram edeceği...

Google Haberlere Abone ol
MATSO, portakal tanıtımı için 2 ton portakal suyu ikram edecek

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), ürün markalaşmasında susamdan sonra Manavgat portakalını tanıyacağını bildirdi. MATSO, 'Bizim tadımız başka' sloganıyla Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda 2 ton sıkılmış portakal suyu ikram edeceği belirtildi.

MATSO, Manavgat portakalının tanıtılması amacıyla toplantı düzenlendi. MATSO binasında gerçekleşen toplantıya, MATSO yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Yönetim Kurulu Üyesi Halit Torun, 2. Meslek Komitesi Başkanı Mevlüt Çelik, Başkan Yardımcısı Mustafa Doğay, Komite Üyeleri Nebi Barut, Osman Tümbül, Talip Turgut ile Genel Sekreter Vekili Avukat Özden Dağ katıldı.

Başkan Boztaş, yaptığı açıklamada, Manavgat susamından sonra Manavgat portakalını da markalaştıracaklarını söyledi. Markalaşma çalışması kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda 2 bin ton portakal suyu ve portakal hediye edeceklerini belirten Boztaş, hedeflerinin Manavgat portakalını marka yapma olduğunu ifade etti. Boztaş, "Etkinlikte vatandaşlarımıza iki ton portakal suyu ve portakal ikram edeceğiz. Etkinliğe tüm halkımızı bekliyoruz. Manavgat ürünlerinin markalaşması için çaba gösteriyoruz. Manavgat ürünlerinin markalaşmasını aralıksız sürdürüyoruz. İlk olarak Manavgat susamı ve susam ürünlerini tanıtmak ve markalaştırma çalışması yaptık. Şimdide Manavgat Portakalı’nı tanıtmak amacıyla etkinlik düzenliyoruz." diye konuştu.

Bu sene Manavgat portakalı iç piyasada tüketilmediği için dalında kaldığına belirten Boztaş, üreticinin ürününün dalında kalmasına bağlı mağdur durumda kaydetti. Manavgat ürünlerinin hak ettiği değeri bulması gerektiğine işaret eden Boztaş, üreticinin portakalının hak ettiği değeri bulabilmesi için Manavgat Portakalı’nın tanıtılması gerektiğini ifade etti.

Manavgat portakalının aroma olarak diğer yörelerde yetişen portakallara göre daha güzel ve kaliteli olduğunu savunan Boztaş, "Bizim portakalımızın suyundan daha fazla verim alınıyor. İlçemizde yetişen portakal bölgedeki en güzel portakaldır." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar