MATSO, hijyen eğitimini haziran ayında da sürdürecek

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), mayıs ayı içinde 230 kişiye hijyen eğitimi verdiğini, eğitimlerin haziran ayında da süreceğini açıkladı.MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı yazılı açıklamada, 14 ve 21 Haziran tarihleri arasında...

Google Haberlere Abone ol
MATSO, hijyen eğitimini haziran ayında da sürdürecek

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), mayıs ayı içinde 230 kişiye hijyen eğitimi verdiğini, eğitimlerin haziran ayında da süreceğini açıkladı.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı yazılı açıklamada, 14 ve 21 Haziran tarihleri arasında hijyen eğitimi vereceklerini bildirdi. Hijyen eğitimi kapsamında 230 kişinin belge aldığını belirten Boztaş, eğitimin toplamda 8 saat sürdüğünü kaydetti. Hijyen eğitimini Manavgat Halk Eğitim Merkezi(HEM) Müdürlüğü ile birlikte düzenlediklerini ifade eden Boztaş, eğitimin, HEM eğitmeni Neslihan Güllü Samsa tarafından verildiğini ifade etti.

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nin 5 Temmuz 2013 tarihinde yayımlanarak yürürlüğü girdiğini hatırlatan Boztaş, bu kapsamda oda üyeleri ve personeli için eğitim düzenlediklerini ve şu ana kadar bin kişinin eğitim gördüğünü kaydetti.

Muhtemel bir mağduriyetin önüne geçilmesi için oda üyelerinin hijyen eğitimi konusunda duyarlı olması gerektiğini vurgulayana Ahmet Boztaş, "Gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, kaplıca, hamam, sauna, berber, otel gibi yerlerde çalışan personelin eğitimi almasının zorunludur." dedi.

CİHAN

Yorumlar