MATSO bünyesinde kredi kayıt bürosu açıldı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) bünyesinde kredi kayıt bürosu (KKB) açtı. Oda Başkanı Ahmet Boztaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile imzalanan protokol gereği KKB'nin kurulduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
MATSO bünyesinde kredi kayıt bürosu açıldı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) bünyesinde kredi kayıt bürosu (KKB) açtı. Oda Başkanı Ahmet Boztaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile imzalanan protokol gereği KKB'nin kurulduğunu açıkladı. Boztaş, sistemde şirketlerin çek-senet sicillerini görebileceklerini hatta bu bilgileri üçüncü kişilerle paylaşabileceklerini kaydetti.

Ticarette vadeli alım-satımlarda çeklerin önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Boztaş, KKB'nin kurulmasının ardından her esnafın çeklerin riskini öğrenebileceğini ve sisli bir ortamda ticaret yapmaktan kurtulacağını söyledi. Boztaş, "Odamız bünyesinde kurulan KKB'ye, tüzel kişi (şirketler) firmalar ücretsiz olarak kayıt yaptırabilecekler. Şirketler ilk önce Kredi Kayıt Bürosu web sayfasına girip başvuru formunu dolduracaklar ve bu formdaki bilgilere istinaden sözleşme hazırlanıp çıktısı alındıktan sonra odamız yetkilisi İbrahim Sami Gümüş'e müracaat edebilirler. Ticaret Sicil Gazetesi ve imza sirkülerini getirerek tescil ettirmesi gerekiyor. Sözleşmeler ve belgeler odamız tarafından kontrol edilerek bilgilerin doğruluğu teyit edildikten sonra KKB'ye kayıt yapılacaktır. Kayıt işlemini müteakip KKB tarafından firma yetkilisine kullanıcı kodu ve şifreleri verilecektir." diye konuştu.

KKB RİSKLİ ÇEKLERİ TESPİT EDECEK

e-rapor sistemi ile oda üyeleri kendilerine veya şirketlerine ait çek ve risk raporlarına erişim sağlayabileceklerini belirten Boztaş, üçüncü kişilerin raporlarını görüntüleyebileceklerini kaydetti. Boztaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu raporlara kısa mesaj servisi ile de ulaşım sağlanabilecek. Çek raporlarının içeriğinde çek hesabı bankalar, çek adedi, ödenen çek adedi ve tutarı, ödenmemiş çek adedi ve tutarı, arkası yazılan ilk çekin tarihi gibi bilgilere erişim sağlayabilecekler. Risk raporunda ise ilk kredi kullanım tarihi, son kredi kullanım tarihi, ödenmesi geciken kredi adedi ve tutarı, takipteki krediler gibi bilgilere ulaşılabilecektir."

CİHAN

Yorumlar