MATSO, 230 üyesine hijyen eğitimi verdi

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), 230 üyesine hijyen eğitimi verdi. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı açıklamada, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nin 5 Temmuz 2013 ve 28698 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini...

Google Haberlere Abone ol
MATSO, 230 üyesine hijyen eğitimi verdi

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), 230 üyesine hijyen eğitimi verdi. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı açıklamada, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nin 5 Temmuz 2013 ve 28698 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Muhtemel bir mağduriyetin önüne geçilmesi için üyelerin hijyen eğitimi hususunda duyarlı olması gerektiğini belirten Boztaş, hijyen eğitimi almayan personelin ilgili işletmelerde çalışamayacağını kaydetti. Hijyen eğitimi konusunda MATSO ile Manavgat Halk Eğitim Merkezi(HEM) Müdürlüğü'nün protokol imzaladığını hatırlatan Boztaş, kursun 8 saat olduğunu eğitimi HEM'den Neslihan Güllü Samsa tarafından verildiğini ifade etti.

Kursu başarı ile tamamlayan 230 kursiyere belgelerinin verildiğini hatırlatan Boztaş, "Gıda üretim ve perakende işyerlerinde, insani tüketim amaçlı sular, doğal mineralli suların üretimini yapan işyerleri, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme, pirsing, masaj, güzellik salonları, otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerlerde çalışan tüm personelin eğitimi almasının zorunludur. Hijyen eğitimi almayanlar buralarda çalışamaz." dedi.

Boztaş, üçüncü dönem hijyen eğitimi kursunu ise 25 Mayıs'tan yeniden düzenleyeceklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar