Matematikte ilk üç derece Toros’lu öğrencilerin

Toros Eğitim Kurumları öğrencileri, İzmir Özel Türk Koleji tarafından düzenlenen 6.

Google Haberlere Abone ol
Matematikte ilk üç derece Toros’lu öğrencilerin

Toros Eğitim Kurumları öğrencileri, İzmir Özel Türk Koleji tarafından düzenlenen 6. Bahattin Tatış Matematik Yarışması’nda ilk üç dereceyi aldı.

İzmir Türk Koleji Bahattin Tatış Kampüsü’nde gerçekleştirilen yarışmaya İzmir’den 27 okul, Isparta, Muğla, Nevşehir, Uşak, Antalya, Kayseri, Sakarya, Aydın, Kocaeli ve Manisa’dan 15 okul katıldı. Toplam 129 öğrencinin katıldığı yarışmada Antalya’yı temsil eden Toros Koleji öğrencileri, hem bireysel hem takım halinde birinci, ikinci ve üçüncülüğü elde etti.

Yarışma sonuçlarına göre bireysel kategoride; Ufuk Demiray birinci, Hakan Karakuş ikinci, Özgen Şafak Karakuş üçüncü oldu. Takım kategorisinde de Toros Akdeniz Ortaokulu’ndan Ahmet Musa Semerci, Özgen Şafak Karakuş, Selin Tıraş birinci, Toros Ortaokulu’ndan Ufuk Demiray, Emre Akdoğan, Şebnem Karaçubuk ikinci, Toros Feriha Öpçin Ortaokulu’ndan Bedirhan Sefer, Hakan Karakuş, Tuğrul Avcu üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren öğrenci ile öğretmenlere, altın ve başarı sertifikası verildi. Derece alan okullar da plaket ile ödüllendirildi.

İzmir’de öğrencilerinin üstün bir performans gösterdiğini ifade eden Toros Eğitim Kurumları Matematik Zümre Başkanı Tuba Yılmaz, “Bu başarının altında düzenli ve sistemli çalışma ve sevgi olduğuna inanıyorum. Birçok öğrencinin korktuğu matematiği bizim öğrencilerimiz severek öğreniyor. Hepsini tebrik ediyorum.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar