Matematik Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Manisa’da, Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi tarafından İlköğretim Okulları Matematik Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Dünya Matematik Olimpiyatlarında elde ettiği 4 dünya ikinciliği ve...

Google Haberlere Abone ol
Matematik Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Manisa’da, Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi tarafından İlköğretim Okulları Matematik Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Dünya Matematik Olimpiyatlarında elde ettiği 4 dünya ikinciliği ve 1 dünya üçüncülüğü başarı ve tecrübesini Manisa il ve ilçelerindeki ortaokulları ile paylaşmak isteyen Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi, her yıl düzenlediği İlköğretim Okulları Matematik Yarışmasının bu yıl 13’ncüsünü gerçekleştirdi. Şehzade Mehmet Koleji’nde düzenlenen törende, yarışmada dereceye giren öğrenci, öğrencilerin öğretmeni ve okullarına çeşitli hediyeler verdi.

Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Giray Kara, 13. kez düzenlemiş oldukları Matematik Olimpiyatına bu yıl 52 okuldan 350 öğrenci katıldığını söyledi. Katılan bu öğrencilerden 42’sinin madalya ve değişik hediyelerle ödüllendirildiğini dile getiren Kara, “Her yıl bir önceki yıldan daha fazla katılım olması bizleri çok mutlu etmektedir. Keşke daha fazla öğrenciye hatta öğretmenimize yarışma heyecanını ve başarma heyecanını tattırabilsek. Biz Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları olarak bunu çok önemsiyoruz. Bundan bin sene sonrada insanların bildikleri yine bilmediklerinden çok az olacaktır. Çünkü bilim sınırsızdır. Ben inanıyorum ki bizim çocuklarımıza bu ufuk çizilse, bu imkanlar sunulsa biz dünyadaki akranlarımızdan çok daha iyisini başarabiliriz. Bunu şehzade Mehmet kolejinin öğrencileri uluslararası matematik olimpiyatlarında ve proje yarışmalarında bugüne kadar elde ettikleri 10’larca dünya derecesiyle ispat etmişlerdir zaten. Yeter ki fırsat verelim imkan sunalım.” dedi.

CİHAN

Yorumlar