Masum Türker: Gazetecilere dava açılması doğru değil

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, dershaneler üzerinden yürütülen tartışmaların aslında sindirme politikası olduğunu belirterek, konuyla ilgili MGK kararlarını haber yapan gazetecilere dava açılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Masum Türker: Gazetecilere dava açılması doğru değil

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, dershaneler üzerinden yürütülen tartışmaların aslında sindirme politikası olduğunu belirterek, konuyla ilgili MGK kararlarını haber yapan gazetecilere dava açılmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Haberlerin kamuoyunu aydınlatmaya yönelik olduğunun altını çizen Türker, dershanelerin 2015 yılına kadar nefes aldığını ancak bu konunun nasıl çözüleceğine ilişkin somut bir formülün ortaya çıkmadığını belirtti.

Masum Türker, partisinin Fatih Kocamustafapaşa'daki parti temsilciliğinin açılışına katıldı. Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Türker, Taraf'ta yayınlanan 2004 MGK kararıyla ilgili, "O belgeler 2004 yılından bu yana uygulanagelmektedir." değerlendirmesinde bulundu. İlgili gazete ve haberi yapan Mehmet Baransu'ya bu yayınlar nedeniyle açılan davayı doğru bulmadığını belirten Türker, "İfade özgürlüğünü sınırlandıran, kamuoyunun aydınlanmasını sindirmeye çalışan bir davranış olduğunu belirtmek istiyorum. Taraf gazetesinin yaptığı şey; bundan 10 yıl önce başlayan bir sürecin ve geldiğimiz günlerde de öğrenci evleri, yurtları ve ardından da dershanelerle orada alınan kararların uygulamaya geçmiş olması gösteriyor ki; o belgeler 2004 yılından bu yana adım adım uygulanagelmektedir." ifadelerini kullandı.

Ortaya çıkan belgelerin Camia ile ilgili bir karar alındığını gösterdiğini söyleyen Türker, "Bu karar ile ilgili başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan ve ilgili bakanlar imzalarını atıp bu konuda Silahlı Kuvvetler'in belli kesimlerini görevlendirmiş bulunuyorlar." diye konuştu.

MGK kararlarıyla ilgili 'Bunlar uygulanmadı." şeklindeki sözlerin de doğru olmadığını, bunun aksinin son 6 ay içindeki dershaneler ve öğrenci evleri ile ilgili tartışmalarda ortaya çıktığını ifade eden Türker, "Böyle bir açıklamayı yapmamızın nedeni; aslında Cemaatle mücadele ediyoruz görüntüsü altında bireysel özgürlüklerin kısıtlandığını, ticaret yapma özgürlüğünün ekonomik özgürlüğün engellendiğini ve insanların gelecekleri ile ilgili seçme hakkına da müdahale edildiği açıkça ortaya çıkmaktadır." şeklinde konuştu.

İktidar partisinin Meclis'teki kadın erkek fırsat eşitliği komisyonunu aile komisyonuna çevirdiğini belirten Türker, "Bu konudaki bağnazlığı özellikle iktidar partisine yakınlığı ile bilinen medyada Başbakan'ın aileden sorumlu kadın bakanı Gaziantep Belediye Başkanı adayı gösterirken ele ele resminin tartışma konusu yapılmasından anlıyoruz." dedi.

Eğitimin içinde bulunan durumun sebebinin dershaneler olmadığını kaydeden Türker, "İktidar 10 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı'nı yönetiyor. Her geçen gün eğitim düzeyinin düştüğünü görmekteyiz. Bir araştırmada 65 ülke içinde matematik problemlerinin algılanmasında Türkiye 62. sıraya düşmüştür. Dershaneler şu anda 2015 yılına kadar bir nefes aldı. Ancak ben yerel seçimlerden sonra bu soluğun daha da kısalacağını düşünüyorum." diye konuştu. Türker, dershaneler konusunun 2 yıl içinde nasıl çözüleceğine ilişkin somut bir formülün de bulunmadığını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar