MASADER: Ur, virüs ve sülük gibi sözler ülkeyi yönetenlere yakışmıyor

Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Canan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne hakaret etmede sınır tanımadığını 'ur, virüs ve sülük' gibi itici kelimeler kullanmasının üzüntü verici olduğunu söyled.

Google Haberlere Abone ol
MASADER: Ur, virüs ve sülük gibi sözler ülkeyi yönetenlere yakışmıyor

Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Canan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne hakaret etmede sınır tanımadığını 'ur, virüs ve sülük' gibi itici kelimeler kullanmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Canan, MASADER'de yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın söylemlerinin gönül incitici ve kırıcı olduğunu ifade etti. Bu tür gönül kırıcı ve yaralayıcı sözleri Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hiç yakıştıramadıklarını belirten Canan, Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne yönelik her gün yeni yeni sözler söylemesine alıştıklarını, esas üzüldükleri hususun ise bu sözlerin yabancı basında yer alması olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın 'üç çocuk yapın' tavsiyesinin yerini 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası 'ur, in, paralel devlet, paralel yapı, haşhaşi, virüs, habis ur, örgüt, çete ve sülük'le sürdürmesinin ilginç olduğunu belirten Canan, "Bu tür sözler ülkemizin milli birlik ve beraberliğinin sembolü olan bir başbakana hiç yakışmıyor. Bu sözler toplumu ayrıştırır, ötekileştirir. Ülkeyi yönetenleri böyle sözler söylemesi üzüntü verici. Yabancı basında yer alması ülkemizi küçük düşürüyor. Ülkeyi yönetenlerin, kendi düşünceleri dışında farklı söylemde bulunanlara karşı ötekileştirici, ayrıştırıcı sözler söylemesi üzüntü verici." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar