MARKA, TÜBİTAK'ın araştırma laboratuvarından yararlanacak

Türkiye’de sadece TÜBİTAK’ta bulunan tüm devre üretim tesisi olan Yarı İletken Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı’ndan Doğu Marmara bölgesindeki üniversiteler ve firmalar da yararlanacak.

Google Haberlere Abone ol
MARKA, TÜBİTAK'ın araştırma laboratuvarından yararlanacak

Türkiye’de sadece TÜBİTAK’ta bulunan tüm devre üretim tesisi olan Yarı İletken Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı’ndan Doğu Marmara bölgesindeki üniversiteler ve firmalar da yararlanacak. Bu amaçla bölgede bir merkez kurulacak.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Tüm Devre Tasarım ve Eğitim Laboratuvarı Projesi'nin mutabakat zaptı imzalandı. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nda gerçekleştirilen imza töreninde mutabakat zaptını Doğu Marmara Kalkınma Ajansı adına MARKA Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Palaz imzaladı.

Projede, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı sorumluluk alanına giren illerde bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ve Japonya’da bulunan Tokyo Üniversitesi (TheUniversity of Tokyo / VLSI Design andEducation Center) ve birçok özel sektör firması iştirakçi olarak yer alıyor. MARKA tarafından desteklenecek proje ile Türkiye’de sadece TÜBİTAK’ta bulunan tüm devre üretim tesisi olan Yarı İletken Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı’nın TÜBİTAK dışına kullanımına açılması dolayısıyla Doğu Marmara bölgesindeki üniversitelerin ve firmaların tüm devre tasarım ve eğitim desteği alacağı bir merkezin kurulması amaçlanıyor. Söz konusu projenin 2023 milli hedefler doğrultusunda bölgesel kümelenmelere (Bilişim Vadisi v.b.) hizmet etmesi, ayrıca milli otomobil, helikopter, uçak, uydu vb. stratejik projelerde yüksek oranda yerlilik hedefine ulaşılmasına katkı sağlaması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar