MARİM’in dünü, bugünü ve yarını konuşuldu

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nün (MARİM) dünü bu günü ve yarını’ konulu panel düzenledi. Moderatörlüğünü Eğirdirli gazeteci Yazar Zeki Tarhan’ın yaptığı panelde,...

Google Haberlere Abone ol
MARİM’in dünü, bugünü ve yarını konuşuldu

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nün (MARİM) dünü bu günü ve yarını’ konulu panel düzenledi.

Moderatörlüğünü Eğirdirli gazeteci Yazar Zeki Tarhan’ın yaptığı panelde, 1952 yılında Eğirdir Fidanlığı, 1974 yılında Ziraat Ortaokulu, 1994 yılında Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ve son olarak 2011 yılında Meyvecilik Araştırma İstasyonu adını alarak bugünlere gelen MARİM, konuşuldu.

Müdür İsa Eren, meyve fidanlığı olarak 62 yıl önce görev yolculuğuna başlayan bir kurumun hafızasını canlandırmak için toplandıklarını ifade etti. Eren, Türkiye’nin tüm iç ve geçit bölgelerinde kullanılmak üzere meyvecilik, bağcılık, süs bitkileri, sebzecilik, bitki sağlığı, tıbbi aromatik bitkiler, tarım ekonomisi ve toprak su kaynakları konularında araştırmalar yürütüldüğünü söyledi.

Panel sonrası 1954 yılında kurumun ilk çalışanlarından olan eski Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Bedestenci’ye, kurumun eski müdürleri, Dr. Abdullah Kankaya, Kadir Güven ve Enver Murat Dolunay’a ve moderatör Zeki Tarhan’a birer plaket takdim edildi.

Panel, laboratuvarların gezilmesi ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar