MARİFED İş Kadınları Komitesi üyelerinden KKTC'ye iş gezisi

Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) iş kadınlarının da aralarında bulunduğu Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu'na (MARİFED) bağlı İş Kadınları Komitesi Üyeleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) iş gezisi...

Google Haberlere Abone ol
MARİFED İş Kadınları Komitesi üyelerinden KKTC'ye iş gezisi

Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) iş kadınlarının da aralarında bulunduğu Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu'na (MARİFED) bağlı İş Kadınları Komitesi Üyeleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) iş gezisi düzenledi.

Üyeler; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi'nin davetlisi olarak adada bulunan MARİFED'e bağlı İş Kadınları Komitesi üyeleri, ziyaretlerinde bilgi alışverişinde bulunarak, Kıbrıslı Türk iş kadınlarıyla bir araya gelip ikili görüşmeler yapma fırsatı buldu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, ziyarette yaptığı konuşmada, çoğu kadınlardan oluşan bu heyetin ziyaretinin kendisini memnun ettiğini söyledi. Siber, heyetteki iş kadınlarının KKTC'deki iş kadınlarıyla iyi ilişkiler kurmasını diledi. Siber, "Ne kadar iyi ilişki kurulursa KKTC'ye o kadar katkı sağlanabilir. İnşallah adadan iyi izlenimlerle ayrılırsınız." temennisinde bulundu.

"ÇÖZÜM OLSA DA OLMASA DA DÜNYAYLA REKABET ETMEYE HAZIRLANMAK GEREK"

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da çözüm olsa da olmasa da dünyayla rekabet etmeye hazırlanmak gerektiğini belirtti. Denktaş, KKTC’de nüfusun az olması nedeniyle yatırım ve üretim maliyetlerinin yükseldiğini anlattı. Var olan sertifikasyon ve standart sorunlarının çözülmesi için Türk Standartları Enstitüsü ile anlaşma imzalandığını belirten Denktaş, standart sorununun çözülmesi halinde Türkiye pazarına girmenin kolaylaşacağını ifade etti. Denktaş, olası bir çözümde hangi alanlarda sorun yaşanabileceğini tespit ederek eksikliklerin giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros ise böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. KTTO'nun tarihçesi ve toplumdaki rolü konusunda misafirleri bilgilendiren Toros, Kuzey Kıbrıs'ta şirket kurulması ve şirketin işleyişiyle ilgili temel bilgiler aktardı. Toros, KTTO'nun Türkiye'deki ticaret odalarından farklı olarak sicil kayıt işlemleri yapmadığını ama gerek danışmanlık hizmeti, gerekse devletle olan bürokratik işlemlerde KTTO'nun katalizör görevini üstlenerek gerekli desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk iş Adamları Derneği Konseyi Başkanı İlker Züğürt de ziyaretlerde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk insanının dış sivil toplum örgütleriyle işbirliği kurmasını, temas içinde olmasını arzuladıklarını kaydetti. Züğürt, ülkenin kalkınmasına ve refah düzeyinin yükselmesine katkı koymak istediklerini söyledi. Bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını anlatan Züğürt, bu amaçla Marmara iş Hayatı Dernekleri Federasyonu'ndan bir heyeti misafir ettiklerini dile getirdi.

"İŞTE ANAHTAR İŞTE KAPI"

KASİAD iş kadınları üyesi ve Empi Elektronik sahibi Elif Bülbül ise MARİFED tarafından organizasyonu gerçekleşen KTTC-Türkiye iş kadınları ticari heyetiyle, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ı, Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanı, Kıbrıslı firmalar ve siyasi kanattan önemli kişilerle görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktardı. Bülbül, şunları kaydetti:

"Program yüklü olmasına rağmen organizasyonun profesyonelce düzenlenmiş olması nedeniyle aksaklık olmamıştır. Grup liderimiz Erdoğan Bey’e, Kıbrıs’ta bizi bir an yalnız bırakmayan KTİAK Başkanı İlker Bey, Nebi Bey ve Özge Hanım’a ayrı ayrı teşekkür ederiz. Bu ziyaretin Kuzey Kıbrıs’a hem sosyo-kültürel hem de ekonomik bakışımı değiştirdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Yaptığımız ikili görüşmeler esnasında bu firmaların da ticaret yapmak istediklerini ifade etmeleri motive edici olmuştur. Gerçekleşen bu programın, 'işte anahtar işte kapı' şeklinde bir özeti olduğunu düşünüyorum. Kuzey Kıbrıs’a başka ziyaret programlarının olmasını ümit ederim. Bu programlarda Kıbrıslı iş insanlarının iş yerlerine spesifik ziyaretler gerçekleşebilir diye düşünüyorum. Bu organizasyonda arka planda emeği geçenlere de teşekkür eder, devamının gelmesini yürekten arzu ederim."

CİHAN

Yorumlar