Mardin'de yollarda kar temizleme çalışması başladı

Mardin’de sabah saatlerinden itibaren başlayan ve gün boyunca süren etkili kar yağışı sonucu Mardin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri gün boyunca kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de yollarda kar temizleme çalışması başladı

Mardin’de sabah saatlerinden itibaren başlayan ve gün boyunca süren etkili kar yağışı sonucu Mardin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri gün boyunca kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için yapılan çalışmalar gün boyunca devam etti. Buzlanmaya karşı da ana artellerdeki yolların tamamında da tuzlama yapılırken, yayaların rahatça yürüyebilmesi için kaldırımlarda kar küreme çalışması yapıldı.

    Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, kar yağışı nedeniyle yollarda kar temizleme çalışmaları başladığını belirterek, kar temizleme ekipleri ve tuzlama aracı, kaldırım, caddeler ve karayolları ekiplerinin müdahale edemediği bölgelerde kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuz dökme çalışmaları devam ettiğini söyledi.

    Sit alanı ve Yenişehir’de ki ana arterlerde yapılan tuzlama çalışmaları sonucunda ulaşımda çok ciddi sıkıntılar yaşanmazken trafik akışı da normal seyrinde devam ettiğini belirten Ayanoğlu, "Mardin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar ile 24 saat kesintisiz mücadele eden Mardin Belediyesi ekipleri, ana arterlerde ve kentin değişik yerlerinde 100 kişilik bir ekiple kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Çalışma kapsamında ana yollar ulaşıma açılırken, kaldırımlar da kar ve buzdan temizleniyor. Ani kar yağışına karşı hazır bulundurulan karla mücadele ekipleri, yağışın başlaması ile birlikte şehir merkezinde kritik noktalarda çalışmalarına devam etmek üzere hazır bekletilecek." dedi. CİHAN

Yorumlar