Mardin'de 50 köy yolu kapandı

Mardin'de sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle şehir içinde trafik güçlükle sağlanırken, kent merkezinde kar kalınlığı 10, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de 50 köy yolu kapandı

Mardin'de sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle şehir içinde trafik güçlükle sağlanırken, kent merkezinde kar kalınlığı 10, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştı. İl genelinde 50 köy yolu kapandı.

Mardin şehir merkezinde de etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle şehir içi ulaşım trafiğe kapandı. Zincirsiz yola çıkan yüzlerce araç yollarda mahsur kaldı. Bazı araçlar ise buzlanmadan dolayı kaza geçirdi. İşe gitmek zorunda kalan vatandaşlar servis araçları ve şehir içi minibüslerin çalışmaması sebebiyle saatlerce duraklarda beklemek zorunda kaldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını sağladı. Zincir takmayan sürücüleri uyaran ekipler zincirsiz yola çıkan araçların trafiğe çıkmasını engelledi. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının önümüzdeki Cuma gününe kadar devam edeceğini belirterek, yola çıkan sürücüleri, yanlarında zincir ve takoz bulundurmaları konusunda uyardı.

Mardin merkez ve ilçelere bağlı 50 köyün yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ve İl Özel İdare'ye bağlı araçlar kapanan yolları açmak için seferber oldu. Mardin'in yüksek rakımlı yerleşim alanlarından Savur, Midyat, Dargeçit ve Mazıdağı ilçelerinde artan kar kalınlığı nedeniyle köy yolları ile ulaşım bağlantısı kontrollü bir şekilde sağlanıyor. CİHAN

Yorumlar