'Marangozlar Sitesi 40 yıldır bakım bekliyor'

Erzurum Yakutiye ilçesine bağlı sanayi semtindeki Marangozlar Sitesi, tam 40 yıldan beri bakımsız ve virane bir halde. Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Murat Nohutçu, sitenin yıllardır ihmal edildiğini ve bakımsız kaldığını, belediyelerin...

Google Haberlere Abone ol
'Marangozlar Sitesi 40 yıldır bakım bekliyor'

Erzurum Yakutiye ilçesine bağlı sanayi semtindeki Marangozlar Sitesi, tam 40 yıldan beri bakımsız ve virane bir halde. Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Murat Nohutçu, sitenin yıllardır ihmal edildiğini ve bakımsız kaldığını, belediyelerin hiçbirinin bu sorunla ilgilenmediğini söyledi.

“Sanayimiz tamamen sahipsiz kaldı. 40 yıldan beri Marangozlar Sitesi ile ilgilenen yok.” diyen Nohutçu şunları söyledi: “Marangoz Sitesi'nin görsellik açısından iyi olduğunu söylemek mümkün değil. Burada bulunan tüm esnaf mağdur edilmiş olup, belediyelerimiz ise bu konuda vurdumduymaz bir haldedir. Buradaki sorunu tüm belediye başkanlarımızla görüşmemize rağmen buradaki sorunla ilgilenmiyorlar. Yıllar geçmesine rağmen sanayimiz hem küçüldü hem de gün geçtikçe bakımsızlığı arttı. Bu bakımsızlık bize büyük darbe vurdu ve vurmaya da devam ediyor. Eğer sanayimize bir bakım yapılmış olsaydı sanayi esnafı bu kadar sefalet içinde olmazdı. Buradaki sanayi sitesinin yetersiz kaldığı göze çarpıyor. Marangoz Sitesi yazın toz, yağmur kışın çamur oluyor. Yağmur yağdığı zaman buradaki esnafın dükkânları su doluyor. İşlerimizi zor bela yürütüyoruz ama sanayi sitesindeki altyapı eksikliği hem bizleri hem de gelen müşterilerimizi mağdur ediyor. Bakımsız yollardan dolayı arızalanan araçlar vatandaşlarımızı zora sokuyor. Köstebek yuvasını andıran büyük çukurlarda ilerlemekte güçlük çekiyoruz. Yollardan ilerlerken adeta cambazlık yapar gibi yollarda ilerliyoruz.”

“YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIIYORUM”

Araçlarında sıkıntı yaşadığını ifade eden Nohutçu yetkililerin duruma çözüm bulmasını istedi. Nohutçu, “Böyle yollar hiç yakışmıyor. Başta Valimiz. Yakutiye Belediyesi ve Büyük Şehir belediyesi ile diğer bu işle kim sorumlu ise hepsini göreve çağırıyorum. Marangoz sanayi esnafı zor durumda, tozun toprağın içinde bu memlekette zor şartlarda imalat yapmaya, istihdam oluşturmaya ülkeye katma değer sağlamaya çalışıyorlar, alın terlerinin, memleket sevgilerinin karşılığı bu olmamalı. Madem imalat diyoruz, istihdam diyoruz, aş diyoruz, ekmek diyoruz. O zaman bu esnafa bakacağız, problemlerini gidereceğiz. Bu esnaf ülkenin can damarı. Sanayide ufakta olsa ciddi manada bir imalat sektörü var, var olmaya da devam edecekler, yeter ki yetkililer gerekli alt yapı ve üstyapı çalışmalarını yapsınlar. Bu konuda gerekli çalışmaları yapmak üzere yetkilileri bir kez daha göreve çağırıyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar