Manisa'ya geçen yıl gelen turist sayısı yüzde 18 arttı

Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürü Erdinç Karaköse, 2013 yılında şehri, günübirlik gelenlerle birlikte 1 milyon kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'ya geçen yıl gelen turist sayısı yüzde 18 arttı

Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürü Erdinç Karaköse, 2013 yılında şehri, günübirlik gelenlerle birlikte 1 milyon kişinin ziyaret ettiğini bildirdi. İle gelen turist sayısının, bir önceki yıla göre geçen yıl yüzde 18 arttığını kaydetti.

İl Müdürü Karaköse, Manisa'nın bir tarım ve sanayi şehri olmasının yanında son yıllarda turizmde de söz sahibi olmaya başladığını söyledi. Beş asırlık mesir festivalinin devam etmesi, yurtiçi ve yurtdışında tanıtımların artmasıyla birlikte gelen turist sayısında da artış olmaya başladığını dile getiren Karaköse, 2012 yılında 345 bin 492 turist gelirken 2013'te 406 bin 492 kişiye çıktığını söyledi: “2012’de Manisa genelinde oteller ve konaklama tesislerine gelen turist sayısı 220 bin 218 kişiyken geçen 239 bin 295’e çıktı. 2012’de Manisa’daki müze, ören yerleri ve tarihî yerlere gelen turist sayısı 125 bin 274 kişiyken geçen 167 bin 179’a çıktı. Böylece hem konaklayanların hem de müze ve tarihî yerlerini ziyaret edenlerin sayısı arttı.” dedi. Resmî kayıtlara göre 2013 yılında 406 bin 492 turistin Manisa’ya geldiğini, resmî olmayan kayıtlara göre ise günübirlik gelenlerle birlikte bu sayının 1 milyon civarında olduğunu söyledi.

Turizmin çok yönlü olduğunu dile getiren Erdinç Karaköse, “Son yıllarda ilimizin değerlerinin tanıtılması, Manisa’nın kültür ve turizm potansiyelinin yurtiçi ve yurtdışında tanıtılması sonucunda turizm hareketliliği büyük bir ivme kazandı. Özellikle son iki üç yılda ortalama yüzde 20’ler civarında artan bir turist sayımız var. Bu oran, Manisamız açısından önemli. Önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artacağına inancımız tam. Manisa’daki tarihî ve kültürel değerlerimizin, ülkemizde ve yurtdışında tanınırlığı oldukça yükseldi.” şeklinde konuştu. Uluslararası Mesir Festivali'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesi, "şehzadeler şehri" kimliğinin bir kültür şehri olarak daha iyi algılanması, Sart antik kentinin kültür listesinde yer alması, Kula Jeopark’ın UNESCO listesine dahil edilmesinin ilgiyi arttırdığını söyledi. Karaköse, kırsal turizm gibi değerlerin ön plana çıkarıldığı bir dönemde Manisa’nın deniz, kum, güneş beklentisinin dışındaki turizm çeşitliliğinde ön plana çıkmaya başladığını ifade etti.

Altyapı eksiklikleri olduğuna da değinen Kültür ve Turizm İl Müdürü, “Bu eksiklikler tamamlandığında Manisa, geleceğin önemli bir kültür marka şehri olarak turizmde odak haline gelecek. Ulusal ve uluslararası fuarlarda tanıtımlar yapıyoruz. Tanıtımı güzel bir şekilde yaptığı için turist sayısının artmasıyla birlikte meyvelerini bir anlamda almaya başlamış oldu. Gelen turistlerin geri dönüşümleri önemli. Böyle olunca turlar programlarını arttırıyor. Profesyonel ortamlarda turizmle ilgili pozitif yönde konuşulması, Manisa’ya olan ilgiyi daha da arttırıyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar