Manisa'nın yeni şehirlerarası otobüs terminali açıldı

Manisa Belediye tarafından yaptırılan yeni şehirlerarası otobüs terminali törenle hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'nın yeni şehirlerarası otobüs terminali açıldı

Manisa Belediye tarafından yaptırılan yeni şehirlerarası otobüs terminali törenle hizmete açıldı. 201 bin metrekarelik alan üzerine kurulan ve İller Bankası’nın kredi desteğiyle yapılan terminal, 30 milyon liraya maloldu. Terminalin önünden geçen Gediz Nehri'nin o kısmı da ıslah edilip temizlendi.

Gelişen ve değişen Manisa’ya mevcut terminal binasının yetmediğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yıllardır moloz alanı olarak kullanılan yeri şehre kazandırmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Başkan seçilmeden önce mevcut otogarda haksız kazançların elde edildiğini, belediyeyi 90 milyon lira borçlu devralmalarında bu durumun etkili olduğunu kaydederek, göreve gelir gelmez olayı yargıya taşıdıklarını hatırlattı. Yeni terminal binası için yer arayışı içinde olduklarını belirten Başkan Ergün, “Şu an bulunduğumuz alan, yıllardır moloz dökümü için kullanılan ve zemin olarak iyileştirmeye ihtiyacı olan bir haldeydi. Zemin dolgusunu kendi imkanlarımızla yaparak, belediyeyi 3,5 milyon lira masraftan kurtardık. Yıllardır ıslah edilmeyen Gediz Nehri'ni kendi imkanlarımızla ıslah ettik. 2012 Aralık ayında yeni terminal binasının temelini attık. Açılışını da gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yeni terminalde yaklaşık 11 bin 200 metrekare kapalı alan üzerinde bekleme salonu, 18 gişe, lokanta, 6 fastfood bölümü, 45 dükkan ve yönetim katı yer alacak. Yarı açık alanda ise peronlar, araba park yerleri ve 140 arabalık özel otopark bulunacak. Ayrıca belediye açısından yine bir ilke imza atılarak, "jet grouting" adı verilen zemin güçlendirme işlemi uygulandı. Bu sistemle gevşek ya da sıkıntılı zeminlerin güçlendirilmesi sağlandı. Açılışa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İller Bankası Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, MHP Şehzadeler Belediye başkan adayı Cem Çöllü, Yunusemre Belediye başkan adayı Azmi Açıkdil, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı. CİHAN

Yorumlar