Manisa'da vatandaşlar trafik kazaları konusunda uyarıldı

Manisa’da Trafik Güvenliği Haftası kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşın dikkatini çekmek ve trafik kurallarının önemini hissettirmek amacıyla Manolya...

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da vatandaşlar trafik kazaları konusunda uyarıldı

Manisa’da Trafik Güvenliği Haftası kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşın dikkatini çekmek ve trafik kurallarının önemini hissettirmek amacıyla Manolya Meydanı’nda stant açtı. Stantta, İl Jandarma Komutanlığı ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşlara kalem, şapka, boyama kitabı gibi promosyon ürünlerinin yanı sıra uyarıcı broşürler dağıttı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Turgay Güven, trafik kurallarına uymanın insanları ve sevdiklerini hayata bağladığını söyledi. Güven, “Jandarma ile işbirliği yaparak Trafik Güvenliği Haftası kapsamında stant açarak vatandaşlara trafik bilgilendirici ürünler dağıttık. Amacımız bunları halkımıza dağıtarak, onların trafik kurallarına uymasını sağlamak.” dedi.

Trafik kazalarını en aza indirmek için eğitime önem verdiklerini aktaran Güven, “Bundan dolayı çocuklarımız için trafik eğitim parkında eğitimler veriyoruz. Böylece çocuklarımızı küçük yaştan itibaren trafik kurallarını öğrenmiş oluyorlar. Küçük yaştan itibaren kurallara uyan çocuklar, trafik kazalarının en aza inmesinde yardımcı oluyorlar.” diye konuştu.

Dağıtılan broşürlerde şu uyarıcı bilgiler yer alıyor: “Cadde ve sokaklarda her zaman yaya kaldırımında yürüyün. Karşı kaldırıma ancak yaya geçitlerinden geçin. Kaldırımdan inerken, karşıdan karşıya geçerken önce sola, sonra sağa yine sola bakıp öyle geçin. Yaya kaldırımı olmayan yerlerde yolun solundan yürüyün. Trafik polislerinin işaretlerine uyun. Trafik polisinin olmadığı yerlerde trafik işaretlerine dikkat edin. Trafik lambası kırmızı yanarken kesin olarak karşıya geçmeyin. Karşıdan karşıya geçerken zikzaklar çizmeyin. Duran bir taşıtın hemen önünden ve arkasından geçmeyin. Taşıt araçlarından inerken taşıtın tam olarak durmasını bekleyin. Taşıt araçlarına binerken sıranızı bekleyin. Taşıt aracından iner inmez hemen karşıya geçmeyin. Taşıtlara hiçbir nedenle asılmayın. Yolda top oynamayın. Yolda gruplar oluşturup geçişe engel olmayın.” CİHAN

Yorumlar