Manisa'da Kutlu Doğum programına 5 bin kişi katıldı

Manisa İl Müftülüğü tarafından, Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası programına yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da Kutlu Doğum programına 5 bin kişi katıldı

Manisa İl Müftülüğü tarafından, Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası programına yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin’in okuduğu Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (sav) anmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Cihan, “Bu yıl yine Peygamber Efendimizi anma ve anlama çabalarımız devam edecek. İnsanımızın inanç, kültür, fikir dünyalarının hizmetine sunulacaktır. Bu yıl ki faaliyetler Yüce Allah’ın beyan buyurduğu vasıflara uygun imanını kemale erdirmiş bir kul olmak için bir vesile olmasını diliyorum. Kutlu doğum haftası faaliyetleri Peygamber Efendimize olan muhabbetimizin artmasına ve onu örnek almamıza vesile olsun diye dua ediyorum. O’nun gibi inanmamıza, düşünmemize ve davranmamıza vesile olsun diyorum. Kutlu Doğum haftası etkinlikleri insanımızın hukuki, vicdani ve ahlaki muhasebesini yapmasına vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da yaptığı konuşmada Kur'an-ı Kerim’den ayet okudu. Vali Savaş, Kur'an-ı Kerim’in bir ayetinde Peygamber Efendimize (sav) ithaf edilen sevgi ile ilgili bir ifade bulunduğunu belirterek, “Kur'an-ı Kerim’de Yüce Allah buyuruyor ki, ‘Benim sizi sevmemi istiyorsanız Peygamberime uyun ve onun gibi davranın bende sizi seveyim’ Buradan da anlaşılıyor ki, Peygamber Efendimiz her şeyiyle insanlığa örnek olması amacıyla gönderilmiştir. Onun gibi davranıp, düşünüp ve iman etmemiz istenmektedir. Bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri de bizlere bu değerleri hatırlamamızı ve bu yönde kendimizi geliştirmemize vesile olması diliyorum.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Ramazan Altıntaş da ‘Hz. Peygamber Din ve Samimiyet’ konulu bir konferans verdi. Altıntaş, insanın en önemli iki özelliği olan unutan ve sevecen olmasından yola çıkarak Peygamberlerin insanları unuttukları değerleri hatırlaması için gönderildiğini ifade etti. Prof. Dr. Altıntaş, “Peygamber Efendimizi sadece anlamak ve anlatmakla kalmamamız gerekir. Bunun yanında onun getirdiği değerlere canlılık getirmek de görevimizdir. Bu döngüyü gerçekleştirmemiz gerekir. Değerler sistemini anlamak ve anlatmak ilerleyen dönemler için büyük bir katkı olacaktır. Bütün Peygamberlerin geliş amacı insanın doğru yolda olmasını sağlamaktır.” dedi.

Programda ayrıca vatandaşlara kitap ve gül dağıtıldı. CİHAN

Yorumlar