Manisa'da Kongre Turizmine İlk Adım projesi ZEKA'dan destek aldı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)'nın Turizm Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı'na sunulan "Manisa'da Kongre Turizmine İlk Adım" projesi, yaklaşık 415 bin lira destek gördü. ZEKA İzleme...

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da Kongre Turizmine İlk Adım projesi ZEKA'dan destek aldı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)'nın Turizm Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı'na sunulan "Manisa'da Kongre Turizmine İlk Adım" projesi, yaklaşık 415 bin lira destek gördü. ZEKA İzleme ve Değerlendirme Birimi uzmanı Ömer Akar, ilk izleme ziyaretinde proje ekibiyle biraraya geldi. Toplantıda proje süresince uygulanacak iş programı hazırlandı, uygulama sahasında inceleme yapıldı.

MTSO Genel Sekreter Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Özgür Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Yönetim kurulumuzca Bülent Koşmaz Hizmet Binası içinde kongrelerin organize edilebileceği, altyapı sorunu olmayan, modern, izole ve gerekli teknik donanıma sahip bir tesis inşa edilmesi için yürütülen çalışmalar, Zafer Kalkınma Ajansı'nca açılan ilgili mali destek programıyla buluşunca projemiz, yaklaşık 415 bin lira hibe desteğiyle hayat buldu. Kongre merkeziyle sadece bir toplantı salonu amaçlamıyoruz. Bugün ilimizde, özellikle otellerde oldukça şık ve güzel salonlar mevcut ancak biz projemizle sadece kongrelere odaklanmış fuayesi, çimlendirilmiş teraslarıyla bir kongreye katılmak için ilimize gelmiş delegeleri tamamen kongre ortamı içerine alacak, yaklaşık bin 200 metrekarelik bir alan planlıyoruz.” dedi.

Türkiye'nin yedinci büyük ihracatçı şehri olduklarını vurgulayan Yılmaz, “Gözbebeğimiz bir organize sanayi bölgemiz var. Sadece lojistikle ilgili Türkiye'ye mal olmuş projelerimiz var. Umuyoruz ki kongre merkezinin inşasıyla bilimsel, sınai, ticari çok çeşitli alanlarda ilimiz de ihtisas kongrelerine evsahipliği yapabilecek. Bugün gerçekleştirdiğimiz ilk izleme ziyaretinde şunu da ifade etmek istiyorum, ajansımızın izleme uzmanlarından genel sekreterliğine, imza aşamasından bugüne kadar karşılaştığımız davranışlarda, denetleyen bir kurum olmaktan çıkıp bölgenin kalkınması için taşın altına elini koyan, sorumluluk alan, hattâ fikir veren bir kurum yapısı oluştuğunu görüyorum.” şeklinde konuştu.

Proje çalışmalarının 14 ay süreceği, ardından inşası tamamlanacak kongre merkeziyle şehirde bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeydeki konferansların, bilimsel toplantıların ve benzeri kültür faaliyetlerinin yapılabileceği teknik donanıma sahip modern bir kongre tesisisin Manisa'ya kazandırılmış olacağı açıklandı. CİHAN

Yorumlar