Manisa'da 36 projeye 12 milyon lira hibe desteği verilecek

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 36 projeye toplam 12 milyon lira hibe desteği verecek. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında müdürlük, 2014 yılı 8. etap tarıma dayalı ekonomik kalkınma yatırımlarına,...

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da 36 projeye 12 milyon lira hibe desteği verilecek

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 36 projeye toplam 12 milyon lira hibe desteği verecek. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında müdürlük, 2014 yılı 8. etap tarıma dayalı ekonomik kalkınma yatırımlarına, 12 milyon 14 bin lira hibe desteği sunuyor.

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ çerçevesinde bu yıl 8. etapta 51 başvuru yapıldığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, ilde yapılan değerlendirmeler sonucu 36 projenin hibe desteği almaya hak kazandığını söyledi. Bu projelerin toplam tutarının 24 milyon 533 bin 493 lira olduğunu ve 684 kişiye istihdam sağlanacağını belirterek, “24 milyon 28 bin 721 lirası hibe kapsamında olup verilmesi planlanan hibe tutarı, 12 milyon 14 bin 316 liradır. Projelerin yürütülmesi sürecinde öncelikle hibe sözleşmeleri imzalanacak, yapılacak ihaleler doğrultusunda bina inşaatları ve makine alımları gerçekleştirilecektir. Bütün projeler, bu yıl içerisinde bitirilecek.” dedi.

Programın amacına da değinen İl Müdürü Çebi, “Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin arttırılması ve kırsal alanda belirli bir kapasitenin oluşturulması sağlanmaktadır.” şeklinde konuştu.

İlde 2006 yılından beri uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2013 yılı sonuna kadar yedi etap halinde 132 projenin tamamlandığını ve bin 367 kişiye istihdam sağlandığını vurgulayan Hasan Çebi, “Şimdiye kadar uyguladığımız projelere, 27 milyon 96 bin 805 lira hibe desteği ödemesi gerçekleştirdik. Bu projelerle çoğunluğu ilimizde üretilen ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması yapılarak çiftçi ve ülke ekonomisine önemli katkılar yapılmış, özellikle uygulanacak ve uygulanmakta olan Avrupa Birliği kaynaklı fonların kullanımı için kapasite oluşturulmuştur.” dedi. Bu yıl bakanlığın yayınlayacağı tebliğ doğrultusunda yeni başvurular alınacağını da hatırlatan Çebi, “Yatırımcılarımız, her türlü işlemi il müdürlüğümüzde oluşturulan İl Proje Yürütme Birimi ile koordineli olarak yapacaklardır. Bütün uygulamalarımız, bakanlığımız ve il müdürlüğümüzün resmî internet adreslerinden duyurulmaktadır. Ayrıntılı bilgi almak isteyen yatırımcılarımızın, İl Proje Yürütme Birimi'ne başvuruda bulunmaları gerekiyor.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar