Manisa'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Manisa’da da çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Manisa’da da çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı. Öğrenciler, dünya çocukları koreografisi ve Türkiye temalı gösterileriyle törene renk kattı.

Kutlama törenleri, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı. Törene CHP Milletvekili Özgür Özel, Vali Abdurrahman Savaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından, Türkiye Halk Oyunları Şampiyonası'nda Manisa’yı temsil edecek olan Gazi Eğitim Kurumları ekibi bir gösteri yaptı. Ardından tören, Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, bugünün, yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek bilek, tek yürek haline geldiği destan günü olduğunu söyledi. Dünyada kendi kurtuluş mücadelesinde irade gösteren, bu iradeyle bağımsızlığını kazanan ve cumhuriyet rejimiyle taçlandıran başka bir millet, milletin iradesinin tezahür ettiği başka bir meclis olmadığını belirten Altınsoy, “Bu millet, insanlık tarihi boyunca kurduğu devletlerle bütün insanlığa hakkı, adaleti, medeniyeti, sevgiyi ve hoşgörüyü taşımış, tarihte önemli bir yer edinmiştir. Bugün gönderlerinde ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı, minarelerinde ruh ve mana dünyamızın sembolü ezanların çınladığı, millî egemenliğin hakim olduğu özgür bir Türkiye’de başı dik, gönül birliği ve dayanışma içerisinde yaşıyorsak, çocuklarımız neşe içerisinde cıvıldaşıp oynaşıyorsa bunu, kanlarını ve canlarını bu ülke için gözünü kırpmadan feda eden, fütursuzca ölüme koşan atalarımıza borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Onları hayırla ve minnet duygularıyla yâd etmek, bize emanet edilen bu cennet vatanı muasır medeniyet seviyesine ve daha üstüne çıkarmak en büyük idealimiz olmalıdır.” dedi.

Törende öğrenciler, günün anlam ve önemine dair şiirler okudu. Ardından "Yedi Bölge Türkiye" temalı bir gösteri yaptılar. Gösteride her bölgenin ve Balkanlar'ın oyunları oynandı. Dünyada sadece Türkiye'de çocuk bayramı kutlandığından dolayı öğrenciler, dünya çocukları koreografisiyle dünya barışının en güzel örneğini sergiledi. Jimnastikçiler de gösterileriyle törene renk kattı. Öğrenciler, finali Türk bayraklarıyla yaptı. Protokol üyeleri, tören alanına inerek öğrencileri tebrik etti. CİHAN

Yorumlar