Manisa işsizlik oranı en düşük üçüncü il

Manisa, Türkiye genelinde geçen yıl işsizlik oranı en düşük iller arasında üçüncü sırada yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa işsizlik oranı en düşük üçüncü il

Manisa, Türkiye genelinde geçen yıl işsizlik oranı en düşük iller arasında üçüncü sırada yer aldı. En düşük iki il yüzde 4,2 ile Kütahya ve Uşak olurken yüzde 4,4 ile üçüncü ve dördüncü sırada Manisa ve Ardahan yer aldı. Afyonkarahisar ise yüzde 4,6 ile beşinci oldu. Geçen yıl Türkiye’de işsizlik oranının en yüksek olduğu il ise yüzde 25 ile Batman.

Manisa’da 2012 yılında işgücüne katılma oranı, 2011'e göre yüzde 1,8 artarak yüzde 55,8'e, istihdam oranı yüzde 1,9 artarak yüzde 53,4'e yükseldi. İşsizlik oranı ise yüzde 0,3 azalarak yüzde 4,4’e düştü. Manisa böylece en fazla istihdam oranına sahip altıncı ve en fazla işgücüne katılma oranına sahip 16. il olurken işsizlik oranı en düşük ücüncü il konumunda.

Ege Bölgesi illeri arasında 2012 yılında işgücüne katılma oranı en fazla olan il yüzde 56,8 ile Muğla'yken Kütahya yüzde 52,6 ile en düşük il oldu. İstihdam oranı en fazla iller yüzde 53,4 ile Manisa ve Uşak, en düşüğü ise yüzde 45,3 ile İzmir oldu. Aynı yılda Ege Bölgesi illeri arasında işsizlik oranı en fazla olan il yüzde 14,8 ile İzmir olurken Kütahya ve Uşak yüzde 4,2 ile en düşük olan iller oldu. CİHAN

Yorumlar