Manisa Emniyeti polisi projelerle tanıtacak

Manisa İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya, polis vatandaş arasındaki ilişkilerini geliştirmek ve gençlere polisi sevdirmek amacıyla önümüzdeki aylarda çeşitli projeler ortaya koyacaklarını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Manisa Emniyeti polisi projelerle tanıtacak

Manisa İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya, polis vatandaş arasındaki ilişkilerini geliştirmek ve gençlere polisi sevdirmek amacıyla önümüzdeki aylarda çeşitli projeler ortaya koyacaklarını bildirdi. İlde 1,5 ay önce göreve başlayan Müdür Alkaya, makamında basın mensuplarıyla biraraya geldi. Manisa’nın tarım, sanayi, kültür ve sosyal yönden gelişmiş bir şehir olduğunu dile getiren Alkaya, özellikle işsizliğin az olduğu ilde asayiş olayları konusunda sıkıntı yaşanmadığını söyledi. Alkaya, “Ekonomisi, ticareti gelişen, istihdamın az olduğu illerde asayiş olayları konusunda sıkıntı yaşanmaz. Manisamız da asayiş olayları konusunda sıkıntı yaşanmayan bir ilimiz, çünkü istihdam sahası çok, işsiz sayısı ise az." dedi.

Manisa’da huzurun ve kamu güvenliğinin sağlaması konusunda 7 gün 24 saat polisin görev başında olduğunu aktaran Emniyet Müdürü Alkaya, "Amacımız, suçun yaşanmadan önüne geçebilmek. Bizden önce görev yapan emniyet müdürü arkadaşlarımız, suçun önüne geçebilmek amacıyla gerekli bütün çalışmayı yapmış. Biz de bu çalışmanın üstüne koyarak görevimizi en iyi şekilde yapacağız." diye konuştu. Polisle vatandaş ilişkilerini daha da geliştirmek amacıyla önümüzdeki aylar içinde çeşitli projeler uygulamaya koyacaklarını belirten Erhan Alkaya, “Şu anda vatandaşımız, polisini seviyor ve güveniyor. Polisin vatandaşla, vatandaşın polisle ilişkisini geliştirmek amacıyla önümüzdeki aylarda projeler hayata geçireceğiz. Mesela 10 Nisan Perşembe günü, trafikte kask kullanımını arttırmak için motosiklet sürücülerimize ücretsiz kask dağıtacağız. İlköğretim çağındaki çocuklarımıza polisi tanıtmak, görevlerini nasıl yaptığını göstermek amacıyla kendi bünyemizdeki birimleri tanıtan çeşitli günler düzenleyeceğiz. Öğrencilerimize birimlerimizi gezdirerek nasıl çalıştıkları, suçun nasıl önlendiği, polisin ne tür görevleri olduğunu anlatacağız. Vatandaşla polis arasındaki iletişim ve diyaloğu arttırmak için de çeşitli etkinliklerimiz olacak." dedi. CİHAN

Yorumlar