Manisa, Aydın, Uşak ve Denizli'de 'demokrasi nöbeti'

Manisa, Aydın, Uşak ve Denizli'de "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Manisa, Aydın, Uşak ve Denizli'de 'demokrasi nöbeti'
Manisa, Aydın, Uşak ve Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Manisa Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde, darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunan etkinliğe ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle katılan vatandaşlar, çalınan şarkı ve marşlara eşlik etti.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Manisa Şube Başkanı Gazi Adnan Kaya da dernek üyeleriyle Cumhuriyet Meydanı'na gelerek, nöbete destek verdi.

Nöbete katılan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, siyasi ayrım gözetmeksizin halkın birlik ve beraberlik içinde meydanlarda toplandığını söyledi.

Aydemir, 15 Temmuz'dan itibaren bütün siyasi partilerin Meclis'te ve dışarıda Türkiye'ye, millete, bayrağa ve bağımsızlığa sahip çıktığını anlatarak, İstanbul Yenikapı'da yarın yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde bir olmanın, diri olmanın ve Türkiye olmanın güzelliklerinin yaşanacağını anlattı.

Darbe yapmaya çalışanların heveslerinin kursağında kaldığını vurgulayan Aydemir, şöyle konuştu:
"En büyük darbeyi milletten onlar yedi. Bu güzellikleri bizlere yaşatan başta Başkomutanımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımıza, bütün siyasi parti genel başkanlarına, 79 milyon milletimize, yargı mensuplarına ve emniyet mensuplarının hepsine teşekkür ediyorum. Bundan sonra Türkiye'ye kimse darbe vuramaz. 15 Temmuz gecesi bütün dünyaya Türkiye bir ders verdi. Bundan sonra Türkiye, Avrupa'dan demokrasi dersi alan bir ülke değil, Avrupa'ya da bütün dünyaya da demokrasi dersi veren bir ülke olmuştur."

AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan da yarın saat 17.00'da başlayacak mitinge destek olmak amacıyla herkesi Cumhuriyet Meydanı'na davet etti.

Bütün ilçelerden verilecek destekle Manisa'da büyük bir final planlandığını dile getiren Gürcan, "Herkes, siyasi partiler CHP, MHP farkı gözetmeksizin al bayraklarını alıp alanı dolduracak. O gün hep biriz, hepimiz beraberiz." dedi.

Salihli, Turgutlu ve Demirci ilçelerinde meydanları dolduran vatandaşlar da FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Aydın

Aydın'da, Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti.

Meydanın bazı noktalarına, "Vatan için nöbetteyiz", "Darbeler geride kaldı", merhum başbakanlardan Adnan Menderes ve Turgut Özal ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının yer aldığı "Milletin Adamları" yazılı pankartlar asıldı.

Alanda toplanan vatandaşlar, yağmura rağmen demokrasi nöbetine devam etti. Bazı vatandaşlar, Türk bayraklarını yağmurdan korunmak için kullandı, kimileri ise meydanda bulunan çadırlarda bekledi.

Darbe girişiminde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okunarak hatim duası yapıldı. Meydanda toplanan kalabalığa, darbe girişiminde yaşanan olayların anlatıldığı videolar izletildi.

Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile bazı sivil toplum kuruşları, alanda nöbet tutan vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramında bulundu.

Türk bayrağı ve ay yıldızlı tişörtüyle dikkati çeken Levent Sinem, 12 Eylül 1980 darbe dönemini yaşadığını aktardı.

O günleri tekrar yaşamamak için meydanda olduğunu belirten Sinem, "Vatanım ve bayrağım için değil yağmur, top da yağsa ayrılmam bu meydandan. Bu ülkenin artık huzura ihtiyacı var. Bu huzuru kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Uşak

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın da katılımıyla belediye binası önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla mehteran takımı eşliğinde İsmet Paşa Caddesi'nden geçerek kent meydanına kadar yürüdü.

Slogan atarak darbe girişimini protesto eden grup, Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen mehter gösterisini izledi.

Katılımcılara hitap eden Cahan, vatan, devlet, millet söz konusu olunca yağmura rağmen halkın meydanda toplandığını belirtti.

Söz konusu vatan olunca hangi siyasi görüşten olursa olsun vatandaşların 22 gündür meydanlarda bulunduğunu dile getiren Cahan, "Bugün burada olduğumuz gibi söz konusu vatan olduğu zaman bundan sonra da burada olacağız." diye konuştu.

Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan da "Türkiyem" türküsünü ve sevilen şarkılarını vatandaşlarla seslendirdi.

Darbe girişimine tepki gösteren Yıldızdoğan, şunları kaydetti:

"Geçmişte savaşlarda, darbelerde asla Meclis bombalanmadı ancak bu vatan hainleri TBMM'yi bombaladılar. Bu millet kadını, erkeği, yaşlısı, genci ile 15 Temmuz akşamı kurtuluş mücadelesindeki örneklerini sergilediler. O akşam haberi duyan herkes, Türk bayrağını alarak sokaklara çıktı. 15 Temmuz akşamı bir destan yazıldı. Darbe girişimi sırasında sokağa çıkıp direniş gösteren herkese teşekkür ederim."

Eşme ilçesindeki demokrasi nöbetinde sahneye çıkan 28 yaşındaki Gökhan Diker, önceden hazırladığı "Şafak benimle evlenir misin?" yazılı pankartı açtı. Diker, nişanlısı Şafak Ar'ı sahneye davet ederek, cebinden çıkardığı yüzüğü ona uzatıp evlenme teklifinde bulundu. Teklif karşısında şaşıran Ar, nişanlısına sarılarak "evet" yanıtını verdi.

Denizli

Denizli'de, sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Mehter takımının marşlarına eşlik eden katılımcılar, "Dik dur eğilme bu halk seninle", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıp tekbir getirdi. Vatandaşlar, hafızlar tarafından şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip dua etti.

Vatandaşlardan Ahmet Yaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilecek mitinge siyasi partilerin genel başkanlarını davet etmesine olumlu cevap verilmesinin, hain FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında toplumda tesis edilen birlik ve beraberliği zirveye çıkaracağını belirtti.

Asude Yıldız da siyasi parti liderlerinin milli irade ve demokrasiye yapılmak istenen darbe girişimine karşı beraber cephe aldığını ifade ederek, Yenikapı'daki mitinge katılacaklarını açıklamalarının önemine dikkati çekti.

Yorumlar