Manisa 112 çalışanları eğitimden geçti

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde çalışan ambulans, acil bakım teknikerleri ve acil tıp teknisyenlerine, ilk yardım eğitici eğitimi verildi.

Google Haberlere Abone ol
Manisa 112 çalışanları eğitimden geçti

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde çalışan ambulans, acil bakım teknikerleri ve acil tıp teknisyenlerine, ilk yardım eğitici eğitimi verildi. Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde çalışanlar, maket üzerinde uygulamalı eğitim yaptı.

Acil sağlık hizmetlerinin daha etkili ve verimli olması için çalışanların meslek içi eğitimine önem verdiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, “Yaklaşık 400 acil tıp teknisyeni, paramedik, doktor ekibimizle beraber Manisa’nın bütün ilçelerinde acil servis hizmetleri vermekteyiz. Çalışanlarımızın, belli periyotlarla sertifikasyon programları içerisinde olması gerekiyor. Manisa’da bu anlamda çok iyi bir eğitim kadromuz var. MOSB 112 Komuta Kontrol Merkezimiz'de ciddi bir eğitim altyapısı oluşturduk. 2009 yılından bu yana 2 bin 168 kursiyerimize eğitim verdik. İlk yardım dediğimiz temel altyapıyı oluşturduk. İleri yaşam desteği, tramvaya müdahale ve çocuk ileri yaşam kursumuz var. Bayan ambulans sürücülerimiz var. Acil tıp teknisyeni arkadaşlarımıza aynı zamanda da sürüş kursu eğitimleri veriyoruz." dedi.

Bu eğitimlerin beş yıllık periyotlarda yapıldığını aktaran Kaplan, "Bugün kursiyerleri, 112 çalışanlarını bu eğitimlerden sonra bir sınava tâbi tutuyoruz. Maketlerimiz var, pratik eğitimlerini yaptırıyoruz. Slaytlarımızla teorik eğitimlerini veriyoruz. Ara testlerini yapıyoruz, sonra daha kapsamlı bir sınav yapıyoruz. Bu sınav iki türlü oluyor, pratik ve teorik olarak. Sınavı geçen arkadaşlarımızı, sertifikasyonlarını verip sahaya çıkarıyoruz. Bu tarzdaki eğitimlerimiz devam ediyor. Manisa’nın altyapısı, eğitim konusunda gerçekten iyi. Ortalama 33 eğitmenimiz var. Bunlardan özellikle çocuk ileri yaşam eğitimi için oldukça önemli bir altyapı gerekiyor. Bu konuyla ilgili kendimizi iyi geliştirdik, etkisi de şu şekilde oldu, Ekim 2012'de Uşak ilindeki 24 kişilik gruba, çocuk ileri yaşam eğitimi verdik. Hedefimiz, eğitim ekibimizi geliştirirsek eğer, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da bu manada yardımcı olmak istiyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar