Manavgat'ta bölge turizmini 30 yıldır Alman turistler şekillendiriyor

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bölge turizmi potansiyelini 30 yıldır Alman turistlerin oluşturduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Manavgat'ta bölge turizmini 30 yıldır Alman turistler şekillendiriyor

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bölge turizmi potansiyelini 30 yıldır Alman turistlerin oluşturduğunu söyledi.

TÜRSAB Side-Manavgat Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, konuyla ilgili değerlendirmesinde bölge destinasyonu için Alman turistlerin önemli olduğunu belirtti. Manavgat'a gelen turistlerin yüzde 60'ının Alman olduğunu, bu bağlamda bölgedeki turizmcilerin ITB Berlin Fuarı'na özel önem verdiğini kaydeden Özden, aktif turizm sezonunun turizm canlılığını 30 yıldır Almanların oluşturduğunu iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti. Özden, "Bölgemizin turizmini Almanlar oluşturuyor. Bu rakam yüzde 60 oranında. Bu sebeple bölgede Alman turistler, turizme hep canlılık katmıştır. Katmaya da devam edecektir. Bölge destinasyonunu da 2014 yılında Alman turist şekillendirecektir. Erken rezarvasyonlar iyi durumda. Alman turistler bölgemizde yaş kategorilerine göre yılın 12 ayı tatil yapıyor. " diye konuştu. Özden, Alman turistlerden sonra ikinci sıra turistlerin Ruslar, üçüncü sıra Hollandalılar, dördüncü sıra İskandinav ülkeleri ve beşinci sıra Belçikalılar olduğunu kaydetti.

Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, bölge pazarlarında yaptıkları alışverişle esnafı en fazla Alman turistlerin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Esnaf için Alman turistlerin bölgede son 25 yıldır olmazsa olmazı olduğunu belirten Doğan, pazarlarda da alışverişte de pazar dili ağırlığını Almanca olduğunu kaydetti. Kış dönemi olduğunda ve gelen turistlerin uzun süreli kalmasına bağlı pazar canlılığının düşük olduğunun altını çizen Doğan, pazarlarda başta Almanlar olmak üzere canlılığının 15 Nisan'dan itibaren başlayacağına inandıklarını ifade etti. Doğan, "Pazarların ekonomik canlılığını 25 yıldır Almanlar şekillendiriyor. Esnafın yüzünün gülmesi Almanların alışveriş yapmasına bağlı. 2014 yılı pazar canlılığını Almanların oluşturacağına inanıyoruz. İyi bir sezon geçireceğimize inanıyoruz. Bölgemizde pazar canlılığını ikinci sırada Ruslar ve İskandinav ülke vatandaşları oluşturuyor." dedi.

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı Hüseyin Aydoğan, bölge turizm hareketliliğinin her yıl Almanların şekillendirdiğini kaydetti. Bölge turizminin 1985 yılından sonra Almanların tatil yapmasıyla hayat bulduğunu belirten Aydoğan, 30 yıl önce 3 bin yatakla başlayan turizmi Almanların istikrarlı tatile gelmesiyle 2014 yılı itibariyle 200 bin yatak sınırına ulaştırdığını ifade etti. Aydoğan, 2014'te bölge turizmi canlılığını Almanların oluşturacağına inandıklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar