Manavgat'ta 11 sivil toplum kuruluşu Mısır'daki idam kararlarını kınadı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 11 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek Mısır'daki idam kararlarını kınadı. Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Mısır'da darbe cuntasının etkisiyle yapılan yargılamaya...

Google Haberlere Abone ol
Manavgat'ta 11 sivil toplum kuruluşu Mısır'daki idam kararlarını kınadı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 11 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek Mısır'daki idam kararlarını kınadı. Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Mısır'da darbe cuntasının etkisiyle yapılan yargılamaya bağlı 9 dakikada 683 kişiye verilen idam kararını protesto etti.

Manavgat Sivil Toplum Platformu adına konuşan Eğitim Bir- Sen Manavgat Temsilcisi Adem Yılmaz, Mısır halkının katil darbeci rejim tarafından idamlarla korkutulmaya çalışıldığını söyledi. Darbecilerin, Mısır'da katliamlara devam ettiğini belirten Yılmaz, sözde idam kararlarının insanlık adına utanç verici olduğunu kaydetti. Yılmaz, "Adeviyye'de, Rabia'da darbe karşıtı özgürlükçü kitler üzerine rastgele ateş ederek katliam yapan Mısır’ın darbecileri, Baltacıların yerine yargıç cübbesi giymiş tetikçileri kullanarak katliama devam etmektedir. Gaddarlık ve vahşet rekoru ile yarışan Mısır'da ki darbeci dikta rejiminin mahkemesi son olarak 9 dakikada 683 idam karar vermiştir. Evrensel hukuk ölçütlerine, insanlık kriterlerine, İslami hükümlerine her yönüyle aykırı olan bu karar, uygulanır ve infaz edilirse, insanlık tarihi büyük bir kara lekeye daha sahip olacaktır." dedi.

Yılmaz, Birleşmiş Milletler (BM), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Avrupa Birliği (AB) Arap Birliği (AB ve diğer uluslar arası üstü organizasyonları ve insan hakları örgütleri idam kararına karşı tepki vermeye ve bu kararların uygulanması için siyasi ve ekonomik baskı yapılması gerektiğini ifade etti.

Alperen Ocakları Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı Manavgat Şube Başkanı Yılmaz Derin'de yaptığı konuşmada, Mısır'da askeri cuntanın yönlendirmesiyle kurulan mahkemenin verdiği idam kararlarının insan onuru ve gururunu incitici bulduklarını söyledi. Mısır'da esas yargılanması gerekenlerin darbeciler ve masum insanları taramalı silahlarla öldüren olduğunu belirten Yılmaz, Batı'nın tıpki 19 önce Avrupa'nın ortasında Bosna-Hersek'te yaşanan vahşete sessiz kaldığı gibi üç maymunu oynadığını kaydetti.

OSMANLI TORUNU OLARAK YANLARINDA OLACAĞIZ

Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, yaptığı konuşmada Müslümanların dertleriyle dertlenen ve tepkisini gösteren tüm Müslümanlara teşekkür ederek, "Bugün Mısır, daha önce Suriye'de Bosna'da Doğu Türkistan'da, Çeçenistan'da, Afganistan’da ve dünyanın birçok yerinde oynan oyunlara dikkat çekmek ve dur demek için buradayız. Dün Bosnadaydı bugün mısırda bu zulümler devam ediyor. İnşallah bizler üzerimize düşün görevi yaparsak gerçekten hakkıyla dinimiz yaşarsak Müslümanlar bu durumda olmayacaktır. Tüm dünyada ezilen Müslümanlara sesleniyoruz. Bilsinler ki Osmanlı torunu olarak hep onların yanında olacağız, elimizden geldiğince destekçileri olacağız ve onları savunacağız. " dedi.

Protesto gösterisi MİRŞAD DER Başkanı Recep Özkan’ın duası ile son buldu. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Mısır'daki idam kararlarına Eğitim Bir- Sen Manavgat Temsilciliği, Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilciliği, Alperen Ocakları Manavgat Şubesi, Manavgat Mevlana Şems-i Tebrizi Derneği, Manavgat Kahramanmaraşlılar Derneği, MANAD, KÜLKONDER, UMUTDER ve MİRŞAD DER ortak metinle kınadı.

CİHAN

Yorumlar