Manavgatlı gençler, Soma için 'Sessiz Çığlık' eylemi yaptı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir grup genç Manisa Soma'da kömür madeninde meydana kaza sonrası ölümlerle ilgili 'Sessiz Çığlık Oturuşu' eylemi yaptı. Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen gençler halka şeklinde oturarak 'Soma'da...

Google Haberlere Abone ol
Manavgatlı gençler, Soma için 'Sessiz Çığlık' eylemi yaptı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir grup genç Manisa Soma'da kömür madeninde meydana kaza sonrası ölümlerle ilgili 'Sessiz Çığlık Oturuşu' eylemi yaptı.

Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen gençler halka şeklinde oturarak 'Soma'da yüreğimiz yandı' bu bir çığlıktır' dedi.

Sessiz Çığlık Oturuşu yapan gençler, önlerinde Soma'da hayatlarını kaybeden kömür madeni işçilerinin çalışmasını sembolize eden baret, ekmek, kazma, kürek ve su matarasını önlerine koydu.

Sessiz Çığlık Oturulu adına açıklama yapan Arda Anıl Kara, Cumhuriyet Meydanı'na Soma'da hayatlarını kaybeden maden işçilerinin acılarını paylaşma adına bir araya geldiklerini söyledi.

Meydana toplanan arkadaşlarının hiç birinin bir partiye üye olmadığını ve hiç bir görüşü temsil etmediklerini belirten Kara, "Soma'da yaşanan çığlığı ve acıyı burada toplanarak paylaşmak istedik. Soma'daki acı olay yüreğimizi yaktı. Soma'da yaşananlar bir çığlıktır, bizde bu çığlığı sessiz oturuşla duyurmak istedik." diye konuştu.

Eli Türker'de Soma'da yaşanan acı çığlığın sesini duyurmak için arkadaşlarıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Soma'da hayatlarını kaybeden kömür madeni işçileri için derin üzüntü duyduklarını belirten Türker, Soma'da yükselen bu feryadı herkesin duyması gerektiğini kaydetti.

Soma'da yaşanan acıyı paylaşmak ve bu acı çığlığı duyurmak için sessiz çığlık oturuşu eylemenine katıldığını belirten Can, "Bu tür acı ölümlerin ülkemizde son bulmasını istiyoruz. Sorumluların bir an önce son bulmasını istiyoruz. Bu yaşanan acının sorumluları bellidir, AKP hükümeti madende çalışan işçilerin yasal haklarını almak için gasp edilen haklarının geri verilmesini istiyoruz. " dedi.

Öteyandan Türkiye Gençlik Birliği'de Cumhuriyet Meydanı'nda Soma bir çığlıktır, bu sessiz çığlığa sahip çıkalım diyerek slogan attı. TGB'li gençler, daha sonra acımız büyük, buradan sesiz bir şekilde ayrılmak düşer diyer Cumhuriyet Meydanı'ndan olaysız bir şekilde ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar