Manavgat, maden facialarına dikkat çekmek için sessiz yürüyüş düzenleyecek

Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'ndaki konser ve etkinlik programlarını iptal ettiklerini söyledi. Başkan Sözen, yaptığı açıklamada, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen...

Google Haberlere Abone ol
Manavgat, maden facialarına dikkat çekmek için sessiz yürüyüş düzenleyecek

Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'ndaki konser ve etkinlik programlarını iptal ettiklerini söyledi.

Başkan Sözen, yaptığı açıklamada, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında ölen işçilerin acıları paylaşmak, son yıllarda yaşanan maden kazalarına dikkat çekmek için 19 Mayıs'ın milli şuurunu devam ettirmek amacıyla sessiz yürüyüş düzenleneceğini bildirdi.

19 Mayıs günü yapılacakları Grup Melodrama konseri, akrobasi gösterilerini iptal ettiklerini belirten Sözen hayatını kaybeden maden işçilerini anacaklarını kaydetti.

Sözen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nda Cumhuriyet Meydanı’nda toplanacak olan halkın, ellerinde fenerlerle belirlenen güzergaha göre sessiz yürüyüşlerini gerçekleştirerek tekrar başlangıç noktasına döneceklerini ifade etti.

Sözen, "Acımız büyük, 19 Mayıs akşamı için organize ettiğimiz konser ve etkinlik programımız iptal edilmiştir. Tüm halkımızın acısını paylaşmak için, ölen maden işçilerimizi anmak ve ülkemizde madenlerde yaşanan kazalara dikkat çekmek amacıyla 19 Mayıs akşamı saat 20.00 'de sessiz yürüyüşüm yapacağız. Bu vesileyle şehit olan madencilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı, yaralı olan madencilerimize acil şifalar ve mahsur durumda bulunan madencilerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ederim. Soma ve milletimizin başı sağolsun." dedi. CİHAN

Yorumlar