Manavgat kavunu iç piyasada tüketiliyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde örtüaltı ve tarlada yetiştirilen kavun iç piyasada tüketiliyor. Günlük 450 ton kavun, Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi illere gönderiliyor. İlçede kavun 65 ile 70 kuruş arasında alıcı buluyor. İlçede...

Google Haberlere Abone ol
Manavgat kavunu iç piyasada tüketiliyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde örtüaltı ve tarlada yetiştirilen kavun iç piyasada tüketiliyor. Günlük 450 ton kavun, Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi illere gönderiliyor. İlçede kavun 65 ile 70 kuruş arasında alıcı buluyor. İlçede kavun işleme, paketleme ve sandıktan kamyon ve tıra yükleme işini Hataylılar ile Suriyeli göçmeler yapıyor. Manavgat'tan günlük iç piyasada tüketilmek için 20 kavun yüklü TIR'ın çıkış yaptığı belirtiliyor.

İzmir Hal'inde Erişen Kardeşler Sebze ve Meyve Komisyonu sahibi Hayri Erişen, yerinde kavunu 70 kuruştan aldıklarını söyledi. Manavgat'ta paketlemesini yaptıkları kavunları İzmir'e götürdüklerini belirten Erişen, kavunda ihracatın olmadığını tamamen iç piyasada tüketildiğini kaydetti. Günlük İzmir'e 30 ton kavun gönderdiklerini belirten Erişen, "Manavgat'ın kavunu İzmir'de tutuluyor. Kavun son 2 haftadır 65, 70 ve 80 kuruş arasında seyir takip ediyor." dedi.

Erkan Gıda'nın sahibi Yusuf Marangoz'da yaptığı açıklamada, yerinde aldıkları kavunu işledikten sonra İstanbul'a gönderdiklerini söyledi. Kavunu yerinde kilosunu 65 kuruştan aldıklarını belirten Marangoz, firmalarının günlük ortama 20 tonun üzerinde İstanbul'a mal gönderdiğini kaydetti. Marangoz, "Manavgat kavunun tadı İstanbul'da beğeniliyor. Talep iyi olduğu için günlük 20 ton kavun gönderiyoruz. Mevsim şartları kavun tüketimine elverişli." ifadesini kullandı.

    Suriyeli İbrahim Ahmed'te ailecek kavun işlemesi yaptıklarını söyledi. Ahmed, günlük yevmiyelerinin 50 lira olduğunu söyledi.

Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre ilçede 423 bin dekar alanda tarım yapılıyor.

Yıllık ortalama 9 bin 500 dekar alanda dikimi yapılan kavunun, 24 bin ton üretimi oluyor. CİHAN

Yorumlar