Manavgat, ekoturizminde de güçlü potansiyele sahip destinasyonlardan biri

Kitle turizminde Türkiye'de öncü olan Antalya, insan eli değmemiş doğal güzelliğiyle de ekoturizminde de güçlü potansiyel olduğunu gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol
Manavgat, ekoturizminde de güçlü potansiyele sahip destinasyonlardan biri

Kitle turizminde Türkiye'de öncü olan Antalya, insan eli değmemiş doğal güzelliğiyle de ekoturizminde de güçlü potansiyel olduğunu gösteriyor. Antalya'ya transferle yıllık 12 milyon yabancı turist tatile geliyor. Gelen 12 milyon turistin 4 milyonu Manavgat'ta konaklıyor. Manavgat, 200 bine yaklaşan yatak kapasitesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonuna sahip bir bölge. Turizmciler, Antalya'nın 40 yıl içinde 5 binden 520 bin yatak kapasitesine ulaşarak kitle turizmindeki en yüksek noktasına ulaştığını, turizmin Toroslara kaydırılarak ekoturizminin canlı tutulmasının daha doğru olacağını belirtiyor.

Manavgat, deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra zengin bitki çeşitliği, doğal parkur alanları, su zenginliği ve bozulmamış doğasıyla ekoturizmcilerin gözde yerlerinden biri. Turizmciler, Titreyengöl, Sorgun Çamlığı, Manavgat Barajı, Manavgat Barajı, Oymapınar Barajı, köyler ve Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanı Manavgat'ın ekoturizminde en güçlü alan olarak gösteriliyor.

Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç.Dr. Hacer Bakır Sert, dünyanın yeni yükselen turizm trendinin ekoturizm olduğunu söyledi. Sert, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere Manavgat MYO'da Dünyanın ve Türkiye'nin Turizmde Yükselen Değeri: Ekoturizm panelde, ekoturizm uygulamaları hakkında bilgilendirme yaptı. Dünyaha her yıl 1 milyar insanın bir ülkeden diğerine seyahat ettiğini hatırlatan Sert, seyahat eden 1 milyar insanında sadece yüzde 7'sinin doğayı ve çevreyi tanımaya öncelikli tatil yaptığını dile getirdi. Sert, "Ekoturizmi genelde 30-59 yaş arası çocuklu aileler tercih ediyor. Yüksek gelir grubuna sahipler ve bir doğal güzelliği, bir endemik türü ve nesli yok olmakta olan bir kuş türünü görmek için para harcamaktan çekinmiyorlar. Gittikleri para harcama potansilleri çok yüksek. Manavgat, ekoturizm parkur alanı bakımından dünyanın nadir yerlerinden biri. Titreyengöl, Sorgun Çamlığı, Beşkonak Köprülü Kanyon ve Oymapınar Barajı dünyanın çok güçlü ekoturizm alanlarından biri. Kıymeti çok iyi bilinmeli. Turizmde öncelik hep çevre ve çevrenin korunması olmalı." dedi. CİHAN

Yorumlar