Manavgat Belediyesi bütçesi revize edilerek 250 milyon lira çıkartıldı

Antalya Manavgat Belediyesi, 2014 yılı bütçesi 6360 Sayılı Kanun gereği revize edilerek 170 milyon liradan 250 milyona çıkarıldı. Ek bütçe revizyonu Manavgat Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Manavgat Belediye Meclisi;...

Google Haberlere Abone ol
Manavgat Belediyesi bütçesi revize edilerek 250 milyon lira çıkartıldı

Antalya Manavgat Belediyesi, 2014 yılı bütçesi 6360 Sayılı Kanun gereği revize edilerek 170 milyon liradan 250 milyona çıkarıldı. Ek bütçe revizyonu Manavgat Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Manavgat Belediye Meclisi; 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20 maddesi gereğince haziran ayı toplantısını Belediye Başkanı Şükrü Sözen başkanlığında yaptı. Belediye meclisi, haziran ayı toplantısında 13 gündem maddesini karara bağladı. Büyükşehir Yasası'na bağlı Manavgat'ın 9 belde ve 78 köyüne hizmet götürmeye bağlı bütçe revizyonu ile belediye bütçesi 170'den 250 milyon çıkarıldı. Belediye Meclisi, ticari amaçlı işletilen otel, motel, tatil köyü ve apart otellerden tahsis edilen katık toplama, taşıma ve bertaraf ücretini ise yıllık yatak başı 45 lira olarak belirledi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 200 bin yatak ile Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonuna sahip olduklarını, turizmde kaliteli hizmet vermek için 45 lira yatak başı ücretinin makul bir fiyat olduğunu kaydetti. Belediye Meclisi, Büyükşehir Yasası'na bağlı norm kadro ihdas cetveline göre Manavgat Belediyesi'ne 7 müdürlük kurulmasını da oy birliğiyle kabul etti.

Belediye Meclisi, 4081 Sayılı Çiftçi Mallarını Koruma Kanunu'na göre, Manavgat Ziraat Odası'nın aday gösterdiği 5 asil ve yedek üyeyi de onayladı. Onaylanan asil üyeler şu isimlerden oluştu: Şadi Çetin, Mevlüt Cengiz, Abdurrahman Erdoğan, Hasan Hüseyin Çoşar ve Ali Rıza Seren.

Belediye Meclisi, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Manavgat Belediyesi Huzurevi Çalışma Yönetmeliği'ni de oy birliğiyle onayladı. Meclisi, toplamda 20 milyona malolacak olan Manavgat Kültür Merkezi Yapımı için İller Bankası'ndan ek kredi talebini ise bir çekimser oyla oy çokluğuyla kabul edildi. başkan Sözen, Manavgat Kültür Merkezi'nin yüzde 60'nın tamamladığını ifade etti.

Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi kapalı yüzme havuzu ve tenis kortu, konferans salonu ve amfi tiyatro kullanım ücretlerini belirledi. İbrahim Sözen Gençlik Merkezi konferans salonu ve amfi tiyatrosunun sivil toplum kuruluşları, toplum yararına dernekler, siyasi parti ve odaların kullanımını ücret alınmamasını kararlaştırdı. CİHAN

Yorumlar