Mamak'ta larva ve haşereyle mücadele başladı

Yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan sinek ve haşereye karşı Mamak Belediyesi larva ilaçlamalarına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Mamak'ta larva ve haşereyle mücadele başladı

Yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan sinek ve haşereye karşı Mamak Belediyesi larva ilaçlamalarına başladı. 3 araç ve 7 personelle mart ayında başlayan ilaçlama çalışmaları yaz ayları boyunca da artarak devam edecek. İlaçlama çalışmaları pazar yerleri ve çöp konteynırları başta olmak üzere Mamak sınırları içerisinde bulunan 66 mahallede yapılıyor.

Yaz aylarında sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi açısından erken dönemde yapılan larva mücadelesi son derece önemli olduğunu dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Halk sağlığını ilgilendiren konularda belediyemiz üzerine düşen her türlü vazifeyi büyük bir hassasiyetle yerine getiriyor. Erken dönem larva mücadelesi, yaz aylarında da sinek ve haşereyle mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

'HAŞEREYLE MÜCADELEDE ÇÖPE DİKKAT'

Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıklar bulunuyor. İlaçlama çalışmaları kadar vatandaşların çöplerini de en doğru zamanda dışarı çıkarması gerekiyor. Akşam 20.00 ile 22.00 arasında çıkarılması gereken çöpler zamanından önce dışarı çıkarılırsa eğer sinek ve haşere üremesi için uygun koşullar oluşuyor.

'ONAYLANMIŞ İLAÇLARLA MÜCADELE EDİLİYOR'

Mamak Belediyesi haşere mücadelesini Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanıp tavsiye edilen ilaçlarla gerçekleştiriyor. Dumanlama yerine ilaçlamada en son sistem olan ULV yöntemi tercih ediliyor. Mamak Belediyesi vatandaşlardan gelen taleplere göre de ilaçlama yapıyor. Vatandaşlar Alo Mamak 444 0 149 ve 368 18 12 numaralı telefonlardan ilaçlama talep edebiliyor.

CİHAN

Yorumlar