Mamaklı okulların bilim başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın ortaklaşa düzenlediği bilim fuarına Ankara Mamak ilçesindeki okullar damgasını vurdu. Ankara genelinde yüzlerce okulun başvurduğu 4006 Bilim Fuarı’na 44 okulun hazırlamış olduğu projeler kabul...

Google Haberlere Abone ol
Mamaklı okulların bilim başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın ortaklaşa düzenlediği bilim fuarına Ankara Mamak ilçesindeki okullar damgasını vurdu.

Ankara genelinde yüzlerce okulun başvurduğu 4006 Bilim Fuarı’na 44 okulun hazırlamış olduğu projeler kabul edildi. Tüm Ankara genelinde desteklenmeye layık görülen 44 okulun 21’i Mamak’ta bulunan okullardan oluşuyor. Bilim Fuarı’nda projeleriyle desteklenmeye hak kazanan okullardan biri olan Coşkun Ertepınar Ortaokulu Bilim Fuarı’nın açılışını Belediye Başkanı Mesut Akgül ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş gerçekleştirdi. Bilim Fuarı’nın açılışında konuşan Akgül, "Bu projelere küçük projeler gözüyle bakmak doğru değil. Büyük hedeflere küçük adımlarla ulaşılıyor. Bilim Fuarı’nda desteklenmeye değer görülen 44 okuldan 21’inin de Mamak’ta bulunmasından gurur duydum. Bu başarıda katkısı bulunan herkesi tebrik ediyorum." dedi.

Fuarda yer alan bütün projeleri tek tek inceleyen Akgül, öğrencilerden bilgi aldı. Matematikten astronomiye, fizikten biyolojiye kadar 25 projenin sergilendiği Coşkun Ertepınar Bilim Fuarı’nın açılışı öğrenci, öğretmen ve çok sayıda velinin katılımıyla gerçekleştirildi.

CİHAN

Yorumlar