Mamak hayvan barınağı kışa hazır

Ankara Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi kış hazırlıklarını tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
Mamak hayvan barınağı kışa hazır

Ankara Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi kış hazırlıklarını tamamladı. 250 hayvan kapasiteli barınakta kış öncesinde geniş kapsamlı bir tadilat çalışması gerçekleştirildi. Tamamen boyanan barınakta, zemin ve çatının da tadilatı gerçekleştirilerek zorlu kış şartlarına hazırlandı. Yıllık yaklaşık bin hayvanın kısırlaştırıldığı ve 3 bin civarında sahipsiz hayvanın tedavi edildiği barınakta, bütün işlemler uzman veteriner hekimler tarafından gerçekleştiriliyor.

Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen belediyemiz şefkat elini tüm canlılara uzatıyor. Mamak sınırları içerisinde sahipsiz dolaşan sokak hayvanları rehabilitasyon merkezimize getirilerek, gerekli bütün tedavi ve kısırlaştırma işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Barınağımızda yapılan bütün iş ve işlemler 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre yapılıyor.” dedi.

HAYVAN SAHİPLENDİRME SÜRÜYOR

Mamak Belediyesi, sokaklardan topladığı sahipsiz hayvanları rehabilitasyon merkezinde gerekli sağlık işlemlerinden geçirdikten sonra sahipsiz hayvanlara küpe takıp kimlik kazandırıyor. Her türlü aşısı yapılan hayvan bu noktadan sonra sahiplenmek isteyen hayvan severlere ücretsiz olarak veriliyor. Hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlar sahiplenilmeye hazır köpekleri www.mamak.bel.tr adresinden görebilir.
CİHAN

Yorumlar