Malatya’da Berkin eyleminde tehlikeli gerginlik

Berkin Elvan’ın 269 gün sonra hayatını kaybetmesi üzerine Malatya’da düzenlenen eylemde protestocular ile karşıt görüşlü grup arasında gerginlik yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Malatya’da Berkin eyleminde tehlikeli gerginlik

Berkin Elvan’ın 269 gün sonra hayatını kaybetmesi üzerine Malatya’da düzenlenen eylemde protestocular ile karşıt görüşlü grup arasında gerginlik yaşandı. Polis ekiplerinin müdahalesi provokasyonu engelledi.

Gezi Parkı olayları sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden gaz kapsülüyle yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için yürüyüş düzenlendi. Kız Meslek Lisesi önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup İnönü Caddesi’nde yürüyerek Soykan Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Yürüyüş nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Grupta bulunanlar ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’, ‘Hırsız Tayyip Erdoğan’, ‘Berkin’in alamadığı ekmeği Bilal’e yedirmeyiz’ şeklinde sloganlar attı. Soykan Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında da Berkin Elvan’ın ölümüne neden olanlar yuhalandı.

Basın açıklaması yaparken karşıt görüşlü bir grup gencin sataşmaları oldu. Çıkan gerginliğe polis ekipleri müdahale etti. İnönü Caddesi’nin bir bölümü kısa süreli trafiğe kapandı.

Basın açıklamasının ardından protestocu grup dağılırken yine gerginlik yaşandı. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle gruplar yatıştırıldı. CİHAN

Yorumlar